• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

kanał o tematyce Technologicznej czy ma szansę na yt ?

Object Storage Arubacloud
+3 głosów
653 wizyt
pytanie zadane 17 sierpnia 2015 w Offtop przez MrMatix78 Początkujący (320 p.)

Witam. mam pytanie. od razu na wstępie mówię że NIE JEST TO REKLAMA KANAŁU!!!!
 Prowadzę na YT kanał o tematyce technologicznej i mam do was pytanie czy taki kanał ma jakąkolwiek szanse bytu na polskim YT (chodzi mi ogólnie o wszystkie tego typu kanały)
 a odnośnie mojego kanału , "Technologia na TAK!"
  kanał traktuje o technologiach,  a dokładniej do promowania ich,  uczenia , pokazywania dobrodziejstw nowoczesnych technologi. Co tydzień w niedziele wychodzi podsumowanie tygodnia branży IT ,na kanale przedstawiam też  tematy strikte komputerowe , kanał na poważnie działa mniej więcej od połowy lipca , planuje stworzyć również forum technologiczne :)  jak oceniacie mój pomysł ? ma szansę ?

11 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 17 sierpnia 2015 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Takich kanałów jest masa i żaden nie cieszy się specjalną popularnością. Na YT ludzie szukają rozrywki, a nawet jeśli wiedzy to bardziej sprecyzowanej. W stylu np. konkretne kursy, tutoriale krok po kroku itd. Także szczerze - nie, nie sondze jeśli liczysz na jakąś większą widownie. Co do forum - no to oczywiście po zebraniu jakiejś społeczności, ale będzie ciężko.
komentarz 17 sierpnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)

Takich kanałów jest masa i żaden nie cieszy się specjalną popularnością. Na YT ludzie szukają rozrywki, a nawet jeśli wiedzy to bardziej sprecyzowanej. W stylu np. konkretne kursy, tutoriale krok po kroku itd. 

Jak to? Dobrym przykładem jest TEN KANAŁ. Jest strikte informacyjny i daje radę :) Myślę, że kolega ma potencjał.

komentarz 18 sierpnia 2015 przez Tomatosoup Pasjonat (18,530 p.)
"Tak świętują tegoroczne maturzystki. Seks, narkotyki.. "

"Pornhub ogłasza finał konkursu"

"zobacz nagie filmy twoich znajomych"

"Lick this uczy seksu oralnego"

Sam sobie odpowiedz czemu ten kanał daje radę
komentarz 18 sierpnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)

No racja w zasadzie to słaby przykład podałem:

Ten kanał ma słabą systematyczność a daje radę, co prawda jest bardziej o urządzeniach mobilnych, ale można podciągnąć pod tech LINK

EDIT: To co podałeś jako tytuły filmu, to ostrzeżenia dla mniej ogarniętych by nie klikali w takie posty na FB ;)

komentarz 18 sierpnia 2015 przez Tomatosoup Pasjonat (18,530 p.)
No tak, ale czy kanał który świeci cyckami i ma w co drugiej nazwie seks,porno można nazwać strikte technologicznym/informacyjnym ?
komentarz 18 sierpnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Racja, tak jak napisałem słaby przykład podałem.
komentarz 18 sierpnia 2015 przez criss Mędrzec (172,590 p.)

Gośc jest na YT 3 lata (aktywnie) i zebrał 23k subów. Nie wiem czy to można nazwać "dawaniem rady". Ale jesli Matix (btw ja bym zalozyl osobne konto do kanalu bo ten MrMatix troche razi) tak rozumie przyjęcie się na YT no to chyba dobrze. Imo kanał na YT w tej tematyce (i tak ogolnej!) moze byc co najwyzej uzupelnieniem do jakiegos portalu popularnonaukowego. Z resztą sam po sobie widze ze takie rzeczy wole poczytac niz sluchac/ogladac (z reguly nie ma czego ogladac i konczy sie na czyms w rodzaju podcastu (?) ). Np. Kopalnia wiedzy albo zagraniczne I Fucking Love Science.

komentarz 18 sierpnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Dlaczego osobne konto? Na jednym koncie możesz tworzyć pełno kanałów :) A nazwę kanału idzie zawsze zmienić, więc te Matix można usunąć.
komentarz 18 sierpnia 2015 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
edycja 18 sierpnia 2015 przez criss

Wiem, ale w niektorych miejscach i tak jest widoczna nazwa konta. Tak mi sie wydaje... W kazdym razie ten komentarz wziął się stąd, że jak wyszukałem w YT to się pojawiło  Technologia na TAK! - mrMatix78.  Ale faktycznie to nie jest wina YT tylko samego autora :D Nawet w "zdjeciu w tle" jest bardzo mocno zaznaczone. No sorry, ale profesjonalnie to nie wygląda. Razi po prstu.

Sorry za ta czcionek ale skopiowalem z YT i nie jestem wstanie jej zmniejszyc.

komentarz 18 sierpnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Nie widać konta jeśli stworzysz kanał :) A ta nazwa razi i to bardzo, racja.
komentarz 18 sierpnia 2015 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Jeszcze jedno Matix - jesli chcesz juz poslugiwac sie angielskimi nazwami, to upewnij sie poprawnie je wymawiasz (np. tech: wymowa tek, intenational: wymowa internaszynal - mniej wiecej - bez akcentu na odpowiedniu sylabe i tak brzmi głupio). I pozbądź się specyficznego "cmokania" co chwile. Denerwuje. No i ogólnie popracuj nad płynnością wypowiedzi, nie jest bardzo źle, ale troche brakuje.
0 głosów
odpowiedź 17 sierpnia 2015 przez Dominik Lange Obywatel (1,700 p.)
To nie byłaby reklama, gdybyś nie podał tutaj nazwy kanału, w ten sposób wygląda to podejrzanie :).
Na YouTube, jak to ładnie ktoś kiedyś powiedział, dobry content broni się sam, jeśli będziesz wrzucał materiały dobrej jakości i takie, które ludzie chcą oglądać, to znajdą swoich odbiorców. Nie jestem jasnowidzem, na razie idzie ci chyba całkiem nieźle, pamiętaj, że im więcej subskrybentów, tym więcej subskrybentów :).
0 głosów
odpowiedź 17 sierpnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Pomysł fajny. Na YT ważne jest to, by tobie nagrywanie dawało frejdę :)

Obejrzałem jeden twój film i nie był on mega profesjonalny, ale pomysł sam w sobie fajny. Lepiej by było gdybyś najpierw poduczył się obsługi jakiegoś programu do edycji video np. Sony Vegas. Jeśli będzie dla CB za trudny to dobrą alternatywą jest Camtasia Studio (mało pofesjonalna, ale działa). Twoje filmy będzie się lepiej oglądać, niż widok z przeglądarki...

Na YT liczy się: pomysł, jakość, głos. Głos masz dobry i pomysł też więc idziesz w dobrym kierunku.
0 głosów
odpowiedź 18 sierpnia 2015 przez Marcins Obywatel (1,040 p.)

Jak powiedzieli poprzednicy; wszystko może być dobre, jeśli tylko jest zrobione: dobrze, przystępnie i precyzyjnie.

Osobiście byłbym zainteresowany. W internecie jest niby ,,wszystko" ale jak przychodzi co do czego, to nie ma, lub jest zakopane na 1000-ej stronie google...

I właśnie dlatego doceniam wartość ludzi na youtube, którzy tworzą tam własne szkoły, telewizje, kursy itd.

Właśnie z youtube uczyłem się matematyki do matury (na studia też się sporo znajdzie); poznałem absolutne podstawy programowania webowego (i to forum, jak większość z nas); zobaczyłem zapierające dech w piersi nagrania z krajów tak egzotycznych, że 200 lat podróży to zbyt mało żeby obejrzeć wszystko samemu; usłyszałem i zobaczyłem ciekawostki, które kosztowałyby mnie fortunę gdybym od tak, miał wszystko kupić sam itd.; czy malarstwo, którego proces można ująć jedynie na filmie. Można wymieniać długo.

Dlatego masz szansę, jak najbardziej. Nie nadążąm za technologią, ale pewne jej elementy, wynalazki, nazwy firm, adresy mnie interesują, więc kto wie... smiley

komentarz 18 sierpnia 2015 przez Lafoniz Gaduła (4,370 p.)
Mój znajomy kiedyś rozważał w jaki sposób osiągnąć popularność na YT. Do dzisiaj pamiętam jego głośny śmiech, moment po tym jak powiedziałem mu o kursach C++ M. Zelenta, dzisiaj już się nie śmieje, żałuje jedynie, że był tak krótkowzroczny.
0 głosów
odpowiedź 18 sierpnia 2015 przez Pinio Gaduła (3,520 p.)
powiem prosto rób to co lubisz:) sukces rodzi się w 'bulu' :)
komentarz 18 sierpnia 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

I "nadzieji" laugh

0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2015 przez MrMatix78 Początkujący (320 p.)
zmieniłem już nazwę (bez mrmatix78)  i grafikę kanału (baner , logo) ;)
0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2015 przez vanowikv13 Bywalec (2,740 p.)
ja bym chętnie obejżał programowanie technologi w czyimś wydaniu więc jeśli coś takiego stworzysz daj linka :)
0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2015 przez Benek Szeryf (90,870 p.)
Kanał musiałby być perfekcyjny, tak jak kanał Mirka. Natomiast Twoja pisownia wskazuje na to, że nie jesteś dokładny. Musisz nad tym popracować.
0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2015 przez Szykem2 Nałogowiec (29,510 p.)
Powiem tak: jak na 17 filmów i dwa tygodnie aktywnego wrzucania(nie mówię o tych poprzednich filmach bo 5-miesięczna przerwa nigdy dobrze nie robi) jest dobrze, są kanały co po kilku miesiącach regularnego wrzucania mają tyle subów co ty. Warunki masz dobre (całkiem dobrze się Ciebie słucha) więc jeżeli będziesz regularnie wżucał filmy dobrej jakości, ciągle starał się coś poprawić to za jakiś czas (rok, dwa, trzy lata) będziasz miał już całkiem liczne grono subskrybentów njaważniejsze to się nie zniechęcać. A forum dopiero wtedy. Teraz nie ma sensu bo i tak niewiele by się tam działo na początku, a hosting trzeba opłacić. Życzę powodzenia i wytrwałości w prowadzeniu kanału :).
komentarz 20 sierpnia 2015 przez MrMatix78 Początkujący (320 p.)
Dzięki  za opinię :)
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez MrMatix78 Początkujący (320 p.)
Dziękuję  wszystkim za opinę i rady :))
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Osobiście brakuje mi kanału w którym na biżąco są omawiane zagadnienia technologiczne, wszystko zależy od formy.
Jak bedziesz super prowadził i objaśniał, na mega przykładach to na pewno po jakimś czasie dostaniesz się czy to na joemonster,kwejk itd co podbije zdecydowanie Twoja ogladalnosc.

Pozdtawiam

Podobne pytania

+9 głosów
2 odpowiedzi 424 wizyt
+3 głosów
2 odpowiedzi 574 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2018 w Nasze poradniki przez Dawid_Predecki Obywatel (1,610 p.)
+4 głosów
9 odpowiedzi 1,936 wizyt

92,539 zapytań

141,382 odpowiedzi

319,476 komentarzy

61,928 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...