• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pad ps4 przycisk L2 nie działa prawidłowo

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,722 wizyt
pytanie zadane 21 października 2020 w Sprzęt komputerowy przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
Witam!

Czemu gdy naciskam przycisk L2 na padzie PS4 to moja postać sama idzie?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 października 2020 przez Nicekovsky Dyskutant (9,820 p.)
Może więcej informacji np co to za gra, jaką siłą naciskasz itd
komentarz 21 października 2020 przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
Gra GTA 5, no z siłą to normalnie palcem maksymalnie naciskam
komentarz 21 października 2020 przez Nicekovsky Dyskutant (9,820 p.)
Oryginalny pad? To że wygląda jak oryginał, nie znaczy że musi nim być, podłącz pada do pc i sprawdź czy dobrze i bezbłędnie wykrywa przyciski
komentarz 22 października 2020 przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
Tak to jest oryginalny pad, bo był w zestawie z konsolą ale zapomniałem powiedzieć, że pad ma już 4 lata prawie.
0 głosów
odpowiedź 21 października 2020 przez Pooki Obywatel (1,500 p.)

Cześć,

Zgodnie z rozpiską sterowania w GTA V pod przycisk L2 przypisane jest celowanie, więc to rzeczywiście bardzo dziwna sprawa.

Sprawdzałeś w ustawieniach czy  przypadkiem nie zmieniłeś funkcji przypisanej do tego przycisku?

Pozdrawiam smiley

komentarz 21 października 2020 przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
Siema

W sumie nie sprawdzałem ale sprawdzę, ale wydaje mi się, że nic nie zmieniałem bo wcześniej wszystko dobrze działało.
komentarz 21 października 2020 przez Pooki Obywatel (1,500 p.)
Zawsze lepiej sprawdzić, może to akurat to. Bo tak szczerze to nic innego nie przychodzi mi do głowy.
komentarz 21 października 2020 przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
Ok, a to sprawdza się na kompie?
komentarz 21 października 2020 przez Pooki Obywatel (1,500 p.)

Zależy na czym grasz, jeśli na komputerze to tak smiley

komentarz 21 października 2020 przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
Gram na PS4 ale dziękuję za pomoc
komentarz 21 października 2020 przez Miki Bywalec (2,480 p.)
Jeżeli masz taką możliwość to sprawdź pada na innej grze lub podepnij innego pada. GTA 5 ma tak ogromną ilość bugów, że wcale nie zdziwił bym się gdyby to była wina gry. Nieraz tak miałem na GTA 5 Online na PC
komentarz 21 października 2020 przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
W innych grach też tak jest np. w assassin's Creed odyssey lub fortnite to postać też chodzi
komentarz 21 października 2020 przez Miki Bywalec (2,480 p.)
Nie znam się na PS4 ale to wygląda jak by było coś ze sterownikami lub łącznością. Gdyby guzik ci wpadał to w GTA5 powinien celować a nie chodzić. Na padzie powinieneś mieć guzik MODE, spróbuj mu ustawienia zmienić z poziomu pada, powinny być do wyboru 4 ustawienia pada. Jeśli jest bezprzewodowy to podejdź bliżej konsoli lub go podładuj bo może mu bateria pada i się połączenie zrywa i zaczyna głupieć.
komentarz 21 października 2020 przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
Chodzi ci o przycisk reset z tył?
komentarz 21 października 2020 przez Miki Bywalec (2,480 p.)
Nie wiem jak to wygląda na Twoim padzie. W niektórych padach, nie wiem czy we wszystkich można zmienić ich ustawienia naciskając i przytrzymując przyciski HOME / MODE / SELECT / START itp. Powinieneś je mieć na samym środku pada. Naciskając je powinieneś przełączyć pad na inne ustawienia
komentarz 21 października 2020 przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
Jest po środku lightbar, z prawej strony na górze przycisk OPTIONS a zlewek strony przycisk SHARE a pomiędzy gałkami jest przycisk z logiem PlayStation
komentarz 21 października 2020 przez Miki Bywalec (2,480 p.)
Jeżeli działał pad a teraz głupieje to możliwe, że podczas gry wdusiłeś, któryś przycisk i zmieniłeś mu ustawienia.

Przeczytaj instrukcję bo moja wiedza w tym miejscu się kończy.
komentarz 21 października 2020 przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
Ok dziękuję

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 329 wizyt
pytanie zadane 19 października 2020 w Sprzęt komputerowy przez Paweł19272 Początkujący (270 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 115 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2020 w Urządzenia mobilne przez AL1EN Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 128 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2017 w C i C++ przez aspoka Mądrala (5,290 p.)

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...