Witajcie. Znalazłem na forum odpowiedzi w tym temacie, ale już trochę leciwe, sprzed kilku lat. Odsyłały do zastosowanie iframe lub php a zastanawiam się czy nie można tego zrobić np. za pomocą JS ??
Otóż w skrócie chodzi o to:
Tworzę stronę z relacją z górskiej wyprawy. Contentu mam zbyt dużo, żeby zrobić z tego Landing Page.
W plik index.html. mam najpierw <nav> z "przyklejonym" menu. Następnie <header>. Całość zajmuję 100vh. Poniżej <main> wypełniony jakąś treścią.
We wspomnianej nawigacji będą odsyłacze do kolejnych dni relacji: dzień 1, dzień 2 itd. Efektem, który chciałbym uzyskać jest to, żeby po kliknięciu odsyłacza dzień 1 - zawartość podstrony (dzien_1.html) nie załadowała się od nowa w przeglądarce zamiast pliku index.html, ale żeby została wczytana do <main> w pliku index.html.
Szukam odpowiedzi na pytanie jakiej najlepszej technologii (2020) do tego użyć. Chciałbym użyć rozwiązania, które jest standardem w dzisiejszym tworzeniu stron. Bardzo proszę o wskazanie kierunku i ewentualnie zasady działania takiego rozwiązania.
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi i za poświęcony czas.