Dzień dobry,
Od pewnego czasu próbuję zaimplementować wysyłkę email w dwóch językach, tak aby odbiorca maila po jego otworzeniu widział wiadomość tylko w preferowanym przez siebie języku.
Czyli wysyłam jeden email z moją treścią w dwóch językach a odbiorca widzi wiadmość tylko w języku angielskim (jeżeli jego przeglądarka ma ustawiony język angielski albo jego program w którym odczytuje maile ma ustawiony język angielski jako domyślny).
Próbuję zaimplementować to w Pythonie, używająć Pyramid Mailer i działam na podstawie tej dokumentacji:
https://tools.ietf.org/id/draft-ietf-slim-multilangcontent-14.html#Examples
Niestety nie jestem w stanie ustawić dwóch różnych content-language w jednym mailu.
Nie dokońca wiem czy w ogóle taka możliwość istnieje, ponieważ starałem się znaleźć jakiekolwiek działające przykłady w internecie i nic nie znalazłem.
Bardzo proszę o pomoc, może być nawet krótka odpowiedź, czy coś takiego w ogóle jest możliwe!
Oczywiście nie mam pojęcia czy osoba do krótej wysyłam email ma ustawiony język polski czy angielski, chcę aby przeglądarka (email provider) sama to ogarnęła.
Pozdrawiam