• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed CSS nie działa z html

Object Storage Arubacloud
0 głosów
7,097 wizyt
pytanie zadane 16 sierpnia 2015 w HTML i CSS przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
zamknięte 16 sierpnia 2015 przez adamek0123
Witam ostatnio zauważyłem że takie podpiecię css <link href="css/style.css" rel="stylesheet"> nie działa dlaczego ?
komentarz zamknięcia: problem rozwinięty

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 16 sierpnia 2015 przez Rogulix Obywatel (1,850 p.)
Może dałes zły adres do pliku albo umiesciłeś to w tagu body a nie w head
komentarz 16 sierpnia 2015 przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
<head>
<title>tutaj wpisz tytul</title>
		<link href="strona/css/style.css" rel="stylesheet">
		<link href="strona/css/fontello.css" rel="stylesheet">
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8" >
        <Meta name="language"Content="pl"> 
		<Meta name="Author"Content="r"> 
        <meta name="keywords" content="zalaptosam , aaa , bbb">
        <Meta name ="Description" CONTENT="opis strony taktaktalk"> 
</head>

jest to w odpowiednim katalogu

komentarz 16 sierpnia 2015 przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
działa to wdedy gdy plik ccss znajduje sie w tym samym miejscu co plik html a jak dam do folderu css i zmienie ścieżke to nie działa tak samo jest ze wszytskimi moimi projektami :(
komentarz 16 sierpnia 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
To ciekawe :) kliknij prawym na tę swoją stronię i sprawdź ścieżkę do pliku css powiedz co ci piszę albo zrób css, bo jk masz tak z każdym to literówka raczej nie jest.
komentarz 16 sierpnia 2015 przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
to samo co napisałem wyżej
komentarz 16 sierpnia 2015 przez Rogulix Obywatel (1,850 p.)
Moze strone masz w jednym katalogu a css w innym. Wtedy musisz się cofnąc do poprzedniego dając ../ przed ściezka do pliku i wtedy wejsc do css

Dziala to w takiej hierarchi katalogow

Jakis katalog -> Html -> index

                            Css -> style.css

Cofasz sie do Jakis katalog z katalogu html i wchodzisz do katalogu css

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,033 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 162 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2018 w Systemy operacyjne, programy przez wiktor14 Początkujący (270 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 831 wizyt
pytanie zadane 24 września 2017 w Systemy operacyjne, programy przez niezalogowany

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,622 komentarzy

61,955 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...