Witam, zmagam się z drobnym, lecz dość istotnym problemem.
Uczę się programować z pomocą filmów Pana Zelenta. Jestem obecnie na odcinku 7, a więc próbuje stworzyć quiz dzięki dołączonemu do filmu plikowi tekstowemu. Jednak nie wczytuje się on poprawnie.
Na początku myślałam, że to wina mojego kodu, ale niestety nawet jeśli użyje kodu Pana Zelenta, problem się powtarza.
Po naciśnięciu F9 program się uruchamia i wyświetla się pytanie wraz z czterema możliwymi odpowiedziami oraz prośba o wybranie jednej z nich. Kiedy dokona się już wyboru, program informuje czy odpowiedz podana przez użytkownika jest poprawna czy tez nie. Nie ważne jaka sytuacja nastąpi, następne pytania nie są jakby pobierane z notatki(?). Pojawia się tylko A., B., C., D. które są wywoływne przez cout<<"A. ", jednak informacje które zawiera plik tekstowy nie są już pokazywane. Nie wyświetla się, wiec, ani kolejne pytanie, ani możliwe odpowiedzi. Dodatkowo nie ważne jaka odpowiedz się wybierze, program zawsze uważna ją za bledną.
Używam code blocks na windowsie 8.1 i nie wiem, czy jet to wina mojego systemu czy możne samego code blocksa. Dodam też, że próbowałam tworzyć nowe pliki tekstowe, przekopiowywać treść z tego poprzedniego, a nawet pisać ja samemu, ale efekt zawsze jest taki sam. Czy wie ktoś z czego to może wynikać i potrafi mi to w miarę prosto wytłumaczyć? Tak jak napisałam na górze, dopiero się uczę :)