• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Komputer padł

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
329 wizyt
pytanie zadane 6 września 2020 w Sprzęt komputerowy przez Zaqu93 Gaduła (4,850 p.)
Witam ostatnio wykonywałem format i w trakcie komputer padł pokazał się czarny ekran. Wyłączyłem go i włączyłem ponownie monitor nie łapie sygnału płyta główna i zasilacz działają kręcą się wentylatory na procesorze grafice i zasilaczu. Procesor działa ponieważ daje na płyte sygnał powtarzający się z głośnika systemowego. Pojerzewam błąd karty graficznej jednak może to być również płyta, czy jeżeli płyta wysyła sygnał o błedzie to hest sprawna? Niestety nue bardzo mam możliwość przełożyć karte do innej płyty jutro coś spróbuje wykombinować. Moja specyfikacja:

Gtx 750

Amd fx 6300

Zasilacz 600w

Gigabite 78lmt-s2

Hdd 1tb

4gb drr3

Podejrzewam płyte lecz jestem zielony jerzeli chodzi o sprzęt proszę o pomoc.
komentarz 6 września 2020 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Spróbuj podpiąć monitor pod wyjście D-Sub na płycie (Twoja płyta powinna takie mieć) - czy wtedy na ekranie cokolwiek się wyświetla?

komentarz 6 września 2020 przez PreZmyK Pasjonat (21,530 p.)
edycja 6 września 2020 przez PreZmyK
FX-y nie mają zintegrowanej grafy.

[Edit: ... ale jest na mostku ^^]
komentarz 7 września 2020 przez Zaqu93 Gaduła (4,850 p.)

Po podłączeniu do płyty jest sygnał ale jwst tylko czarny ekran. Mój processor nie ma zintegrowanej grafiki.

komentarz 7 września 2020 przez PreZmyK Pasjonat (21,530 p.)
Ale wg producenta jest Radeon 3000 zintegrowany na mostku. Wyciągnij kartę grafiki, inaczej będzie wysyłał sygnał do karty na śledziu.
Karta wypięta ten sam sygnał
komentarz 7 września 2020 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
A w ogóle, to jaki sygnał słychać z głośniczka (krótki/długi i liczba piknięć)? W instrukcji płyty głównej powinna być tabelka przedstawiająca co oznacza dany sygnał.
Sygnał powtarza się cały czas z tego co wiem chodzi o problem z kartą graficzną lub pamięcią

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 7 września 2020 przez Cixo Gaduła (4,070 p.)
kup za 10zl na allegro może jakiegos Radeona i zobaczy czy da obraz, nie widzę innej opcji, ew wyjmij grafikę i zobacz czy będzie jedno pik czy dalej będzie blad
Grafike wypiąłem ten sam błąd
A co to za zasilacz, jaka marka? model? Co to za "sygnał powtarzający się z głośnika systemowego"?
Zasilacz monodecom feel 2. Sygnał z buzzera z płyty głównej podobno oznacza problem z pamięcią lub kartą graficzną
Zasilacz leciwy, ale nie był aż taki najgorszy. Jak masz miernik, lub możliwość sprawdź na nim napięcia. Wyciągnij RAM, i sprawdź czy będzie taki sam sygnał, a potem sprawdzaj banki na jednej kości.
Więc tak wyciągnięcie ramu nic nie daje nadal wysyła taki sam sygnał. Dokonałem próby pomiarów na zasilaczu i tyle ile byłem w stanie to pomierzyło mi dobrze 12.13V i w okolicach.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 222 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2023 w Sprzęt komputerowy przez Marek Dzicz Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 622 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 390 wizyt

93,444 zapytań

142,436 odpowiedzi

322,698 komentarzy

62,806 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...