• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Discord.js wiadomosci serwerowe

Mały hosting, OGROMNE możliwości
+1 głos
1,160 wizyt
pytanie zadane 4 września 2020 w JavaScript przez Gucio.js Początkujący (390 p.)

Witam, chciałbym zapytać jak sprawdzić ile dana osoba wysłała wiadomości na całym serwerze?

Tzn. nie orientuję się czy istnieje jakaś funkcja w stylu fetchmessages albo coś w tym stylu?

Otóż chciałbym aby po tym, jak użytkownik wyśle np. 100 wiadomości na CAŁYM serwerze - dostaje od bota rolę przykładowo o nazwie: "100 wiadomości".

Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc, to bardzo proszę od odpowiedź.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 5 września 2020 przez DeBos123 Nałogowiec (44,950 p.)
Moim zdaniem powinieneś stworzyć baze danych i bot przy każdej wysłanej wiadomości by inkrementował daną wartość i sprawdzał czy jest równa 100 i zależnie od wyniku sprawdzenia dał odpowiednią role.
–1 głos
odpowiedź 5 września 2020 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
1
komentarz 5 września 2020 przez DeBos123 Nałogowiec (44,950 p.)
Twoje rozwiązanie moim zdaniem byłoby bardzo powolne na bardziej aktywnych server'ach, a nawet niedokładne. Po pierwsze bez sensu jest za każdym razem sprawdzać wszystkich użytkowników, kanały i od nowa tworzyć tablice. Po drugie jeżeli ktoś usunie daną wiadomość to według Twojego rozwiązania nie będzie się liczyła jako wysłana, ponieważ bot jej nie znajdzie na kanałach, bo tej wiadomości tam po prostu nie będzie.
1
komentarz 5 września 2020 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Dzięki bardzo za odpowiedź. wink

Szczerze mówiąc to nawet nie przemyślałem do końca tematu, chciałem pomóc koledze poszukać jakiegoś rozwiązania, no i poszukałem, tyle że faktycznie, rozwiązanie w podrzuconym przeze mnie linku średnio nada się do takiego bota. Co innego, gdybyśmy tylko raz mieli przeszukać historię, zanim bot zacząłby rejestrować poprzednie wiadomości.

Dzięki za zwrócenie uwagi.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,409 wizyt
pytanie zadane 6 sierpnia 2020 w JavaScript przez Gucio.js Początkujący (390 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,200 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2020 w JavaScript przez Gucio.js Początkujący (390 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,168 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2020 w JavaScript przez Samek2222 Początkujący (440 p.)

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,260 komentarzy

63,258 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...