• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Praktyki w drugiej klasie technikum 2020/2021

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
2,495 wizyt
pytanie zadane 1 września 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Hasis Nowicjusz (130 p.)

Witam!

Chciałbym się zapytać odnośnie praktyk.

Mianowicie, zostaliśmy w szkole poinformowani, że będziemy odbywać praktyki i nie do końca wiem na jakiej zasadzie to wszystko działa. Czy w drugiej klasie muszę szukać pracodawcy czy jednak to wszystko odbywa się na terenie szkoły? 

4
komentarz 1 września 2020 przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)
A co Cię powstrzymuję przed wysłaniem owego zapytania do sekretariatu?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 września 2020 przez Velta Maniak (52,750 p.)
Nie wiem jak jest po reformie, nie wiem jak było w innych szkołach: w moim przypadku albo się wybierało określony zakład który jest w stanie udzielać takich praktyk i tam się to głównie wszystko załatwiało, albo był przydzielany z górnie ustalonej przez szkołę listy (ewentualnie się po prostu wyrażało chęć na któryś z nich).
0 głosów
odpowiedź 1 września 2020 przez Restej Dyskutant (8,690 p.)
U mnie to wyglądało tak, że jeżeli jesteś w stanie sam sobie te praktyki załatwić, to informujesz o tym osobę odpowiedzialną za rozmieszczenie uczniów na praktyki, natomiast jeżeli nie to szkoła ci przydzieli je w losowym miejscu.
0 głosów
odpowiedź 1 września 2020 przez Taachii Początkujący (330 p.)
Obecnie również jestem w 2 klasie technikum i u nas to wygląda tak, że ze względu na wirusa, wszystkie praktyki będą się odbywały na terenie szkoły pod okiem nauczycieli danych przedmiotów - w przypadku kierunku technik informatyk mamy praktyki z naprawy systemów komputerowych oraz z montażu lokalnych sieci komputerowych (tak jest u mnie w szkole). Z tego co wiem normalnie masz z tego ocenę, więc musisz te praktyki "zaliczyć"

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 2,454 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 1,343 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 10,659 wizyt

92,962 zapytań

141,924 odpowiedzi

321,161 komentarzy

62,296 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...