• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Komputer po restarcie systemu

0 głosów
111 wizyt
pytanie zadane 27 sierpnia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez amtrax Dyskutant (9,630 p.)
Hej wszystkim,

ostatnio byłem zmuszony do przywrócenia systemu do stanu fabrycznego. System mam zainstalowany na jednym, osobnym dysku, natomiast wszystkie inne pliki są na drugim nośniku, podzielonym odpowiednio na partycję.

Moje pytanie, jak ustawić Windowsa tak, aby widział wszystkie wcześniej zainstalowane aplikacje, które są na innym dysku? Teraz, np. podczas wyszukiwania, pokazują się tylko aplikację zainstalowane już po przywróceniu systemu fabryczne (windowsowe).

Pozdrowienia.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 27 sierpnia 2020 przez niezalogowany
Windows instalując aplikacje robi odpowiednie wpisy w rejestrze. Dzięki temu dodaje skojarzenia dla plików, skróty i inne powiązania. Po przywróceniu do stanu fabrycznego zapewne został przywrócony również i rejestr. Jeśli aplikacja nie jest mocno powiązana z systemem to wystarczy wejść do jej katalogu i uruchomić odpowiedni plik wykonywalny. W przeciwnym wypadku nie pozostaje nic innego jak przeinstalowanie aplikacji.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 346 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 190 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 183 wizyt
pytanie zadane 29 czerwca 2020 w Systemy operacyjne, programy przez gmcode Gaduła (3,140 p.)

93,427 zapytań

142,422 odpowiedzi

322,650 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...