Witam,
Zacząłem ostatnio używać dysku SSD i postanowiłem przetransferować Windowsa 10 na ten właśnie dysk, używając do tego programu EaseUs. Wszystko poszło pomyślnie, z wyjątkiem jednej rzeczy. Myślałem początkowo, że przetransferowany zostanie tylko system operacyjny, a program sklonował cały dysk HDD na dysk SSD. I teraz zaczynają się schody. Plan był taki, żeby na dysku SSD mieć tylko OS, a na dysku HDD gromadzić resztę danych. Teraz mam kopię dwóch tych samych dysków i nie wiem czy wyczyścić dysk SSD ręcznie czy użyć jakiegoś programu. Dodatkowo nie rozumiem jak by mialo działać korzystanie z plików na HDD, używając OS zainstalowanego na SSD. Mianowicie mój komputer na pulpicie pokazuje tylko skróty z dysku SSD, więc jak wyczyszczę SSD, to również wyczyszczę sobie pulpit i nie wiem czy da się w jakiś sposób ustawić tak, aby komputer "domyślnie" odtwarzał pliki z HDD. Szukałem informacji na ten temat w Internecie, jednak nie mogę trafić na nic przydatnego. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mógł mi wytłumaczyć w jaki sposób to wszystko działa i przepraszam jeśli coś jest niejasne, ale nie mam zbyt dużej wiedzy informatycznej.