• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd pamięci RAM - HP Compaq 6300 Pro SFF

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
132 wizyt
pytanie zadane 22 sierpnia 2020 w Sprzęt komputerowy przez norsu123 Nowicjusz (160 p.)
Mam do naprawy 5-letniego HP Compaq Pro 6300 SFF. Nagle przestał działać. Dioda LED wskazuje na pre-video memory error. Ułożyłem kości ponownie (DIMM1: 2GB, DIMM2: 4GB, DIMM3: 2GB) i wszystko normalnie śmigało. Jednak po dwóch dniach problem pojawił się ponownie. Wyczyściłem wszystko, ponownie osadziłem każdy element, komputer odzyskał sprawność, więc zrobiłem update BIOSu i przeprowadziłem wiele testów. Dysk w stanie bardzo dobrym, cpustress test bez żadnego problemu, poprawne napięcia na zasilaczu, memtest po całej nocy nie wskazał żadnego błedu. Stąd moje pytanie jest następujące, czy kości są do wymiany, czy może jednak to problem z płytą główną lub procesorem? Obawiam się, że oddam komputer znajomemu i problem wróci po paru dniach.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 76 wizyt
pytanie zadane 5 lutego 2024 w Sprzęt komputerowy przez JanuszDzbanusz Nowicjusz (230 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 331 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2022 w Sprzęt komputerowy przez Tadzio001 Obywatel (1,640 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 591 wizyt

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,528 komentarzy

62,726 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...