• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem karta

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
148 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2020 w Sprzęt komputerowy przez ALIEA Nowicjusz (200 p.)

Cześć co może powodować błąd w tym przypadku chodzi o to że czym wyższa rozdzielczość ekranu np 1920x1080 to crashuje mi grę od momentu włączenia gry po kilku minutach natomiast gdy mam niższą np 1600x900 to dopiero po kilkunastu minutach czym niżej tym dłużej bez crasha . Co może powodować taki problem instalowałem grę parę razy od nowa instalowałem jeszcze raz windowsa. Zrobiłem test pamięci Ram 2 razy nic nie wskazał. Testowałem kilka razy karę graficzną za pomocą aplikacji Furmark co dziwne testowałem na rozdzielczości 1920x1080 kilka razy test przeprowadziłem przez 2 godziny i nic się nie działo temperatura dochodziła do 75 stopni natomiast parę razy test zawieszał się po kilku minutach i nic nie mogłem zrobić tylko odłączyć komputer od zasilania żeby go wyłączyć

Moja specyfikacja:

Procesor:

Karta graficzna:

Płyta główna :

Pamieć RAM:

Dysk SSD:

Zasilacz: bequiet  PURE POWER 11 700W
Windows 10 

komentarz 20 sierpnia 2020 przez VBService Ekspert (256,600 p.)
Możliwe, że gra stawia większe wymagania niż program testowy. Ja na Twoim miejscu zaopatrzyłbym się w apkę do monitorowania temperatury procka i karty graficznej i monitorowałbym temperaturę w czasie grania.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2020 przez Cixo Gaduła (4,070 p.)
drivery jakie są, wcześniej nie miałeś tego problemu?
komentarz 21 sierpnia 2020 przez ALIEA Nowicjusz (200 p.)
aktualnie te co miałem na początku proponowane od Windowsa właśnie myślałem że to błąd sterowników pobrałem kilka żadne nie pomogły .Mam zamiar oddać komputer do naprawy.
komentarz 24 sierpnia 2020 przez Cixo Gaduła (4,070 p.)
ja tak raz miałem i to był problem ze sterownikiem ktury zapychał cały vram karty, w twoim przypadku może być problem z grafiką bo na teście też były problemy

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 480 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 152 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 119 wizyt
pytanie zadane 4 lipca 2020 w Sprzęt komputerowy przez Carlos89083 Początkujący (460 p.)

93,379 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,534 komentarzy

62,737 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...