• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Microsoft Visual Studio C# - Błąd kompilatora CS0029

Object Storage Arubacloud
0 głosów
294 wizyt
pytanie zadane 18 sierpnia 2020 w C# przez Filip Sośnicki Nowicjusz (230 p.)
zamknięte 19 sierpnia 2020 przez Filip Sośnicki

Witam,

Nie wiem co jest nie tak. Próbowalem z funkcją Int64ToString itp.,ale nie dziala.

Proszę o pomoc.

 

"liczene" to label na formularzu.

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Windows.Forms;



namespace WindowsFormsApp1
{
    public partial class Form1 : Form
    {

        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void Form1_Click(object sender, EventArgs e)
        {

        }

        private void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            
            int licz=0;
            licz++;
            liczenie.Text = licz;

            if (tekst.Visible == false)
            {
                tekst.Visible = true;
                przycisk.Text = "Schowam się!";
            }
            else
            {
                tekst.Visible = false;
                przycisk.Text = "Pokażę się!";
            }

        }
    }
}

 

komentarz zamknięcia: Pomogło, dzięki
komentarz 18 sierpnia 2020 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)

z funkcją Int64ToString

Czym?

W sensie, to?

liczenie.Text = licz.ToString();

 

komentarz 19 sierpnia 2020 przez Filip Sośnicki Nowicjusz (230 p.)
Tak
komentarz 19 sierpnia 2020 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
A zdefiniujesz jeszcze "nie działa"?
komentarz 19 sierpnia 2020 przez Filip Sośnicki Nowicjusz (230 p.)
Jest błąd kompilatora: " Nie można niejawnie przekonwertować typu "int" na "string" "
komentarz 19 sierpnia 2020 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)

I krzyczy dokładnie tym komunikatem na tą linię?

liczenie.Text = licz.ToString();

Dasz screenshota?

komentarz 19 sierpnia 2020 przez Filip Sośnicki Nowicjusz (230 p.)

Proszę

komentarz 19 sierpnia 2020 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)

No... tak, to z natury nie działa, bo próbujesz przypisać inta do pola stringowego.

Wyżej zapytałem czy próbowałeś użyć

	
liczenie.Text = licz.ToString();

i napisałeś tak.

komentarz 19 sierpnia 2020 przez Filip Sośnicki Nowicjusz (230 p.)
Ok, rozumiem. Czy da się zrobić to jakoś inaczej?
komentarz 19 sierpnia 2020 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
Inaczej? To jest normalny, podstawowy sposób zamieniania czegoś na stringa. Czemu nie chcesz tego użyć?
komentarz 19 sierpnia 2020 przez Filip Sośnicki Nowicjusz (230 p.)
Coś mi się pokręciło w głowie. Dziekuję za pomoc, działa

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 1,105 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2020 w C# przez Filip Sośnicki Nowicjusz (230 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 367 wizyt
–1 głos
3 odpowiedzi 7,787 wizyt

92,563 zapytań

141,413 odpowiedzi

319,590 komentarzy

61,948 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...