Witam.
Jestem świeżo po odbiorze wynikow z matury, i planuje studia na kierunku Automatyka i Robotyka, lecz zastanawiam sie nad uczelnia. W gre wchodza dwie a mianowicie AGH i Politechnika Poznanska.
Z moimy wynikami raczej dostanę się na dwie (jesli dostane na jedna to mam po problemie :D)
Cały problem polega na tym, ze do Poznania mam stosunkowo blisko, 100km, pełno znajomych, miałbym z kim mieszkać, bardzo dobre połaczenie, tansze zycie. Do Krakowa mam daleko i nie idzie tam nikt z moich znajomych.
Teraz nasuwa się pytanie, AGH jak wiadomo jest TOP 1 uczelnia w Polsce, lecz czy na prawde warto tam iść? Czy rzeczywiście bedzie duża różnica w moich umiejetnościach konczac jedna a druga uczelnie? WIem ze ,,papierek mam taki sam" jednak na studia ide po wiedze i umiejetnosci a nie papierek. Czy mógłby ktoś doradzić czy gra jest warta świeczki i TOP1 nie wzieło się znikad? Czy to troche przereklamowany ranking i podobna wiedze wyniose też z rankingowo gorszej uczelni jaka jest PP? Dodam ze z nauka nie mam problemu wiec powinienem poradzić sobie tu i tu.
Dzięki z góry za dobre rady :)