• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kopiowanie tablicy String

Object Storage Arubacloud
0 głosów
214 wizyt
pytanie zadane 16 sierpnia 2020 w Java przez Programmingc100 Bywalec (2,620 p.)

Cześć, staram się zrobić zadanie które polega na rotowaniu tablicy i próbuję zrobić to w ten sposób, że kopiują jedną tablicę do drugiej ale na innych pozycjach, poradzi ktoś jak można skopiować elementy tablicy String do innej?

 

import java.util.*;
class Main {
    public static void main(String[] args) {
        Scanner scanner = new Scanner(System.in);
        String array;
        String array_copy = null;
        array = scanner.nextLine();
        String[] words = array.split(" ");
        int rotate = scanner.nextInt();
        for (int i = 0; i <words.length; i++) {
            if(i+rotate<words.length)
            {
                array_copy[i+rotate] = words[i];
            }
            else
                {

                }

        }
        for (int i = 0; i <array_copy.length(); i++)
            System.out.print(array_copy[i] + " ");

    }
}

 

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 17 sierpnia 2020 przez mbabane Szeryf (79,280 p.)

Można też użyć tego:

https://docs.oracle.com/en/java/javase/11/docs/api/java.base/java/util/Arrays.html#copyOf(T%5B%5D,int)

final var copy = Arrays.copyOf(strings, strings.length);

Pod spodem tej metody używany jest assembler więc będzie to bardzo szybkie.

+1 głos
odpowiedź 16 sierpnia 2020 przez Wiciorny Ekspert (269,590 p.)

w jednej linicje skopiować można tak 

String[] copiedArray = Arrays.stream(strArray).toArray(String[]::new);

 

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 362 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 1,017 wizyt
pytanie zadane 15 lipca 2016 w C i C++ przez Ganjax666 Nowicjusz (190 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 634 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2015 w C# przez Surykat Stary wyjadacz (14,780 p.)

92,537 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,456 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...