• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd html, css, js

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
172 wizyt
pytanie zadane 8 sierpnia 2020 w HTML i CSS przez DominikPie Użytkownik (770 p.)
Cześć! Mam taki problem, że mimo zapisania pliku i braków błędów po odświeżeniu strony nic się nie dzieje, a wprowadziłem zmiany dzieje mi się tak dosyć często. Czy może to być spowodowane przez używanie xampa?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 8 sierpnia 2020 przez Kaerv Użytkownik (500 p.)
Za każdym razem, kiedy wchodzisz na stronę, przeglądarka zapisuje takie rzeczy jak pliki js lub css w pamięci podręcznej, którą wykorzystuje przy następnym wejściu na stronę, lub jej odświeżeniu.

Jeżeli nie widzisz zmian w Twojej przeglądarce, to najszybszym rozwiązaniem będzie odświeżanie jej za pomocą Alt + F5 lub Ctrl + Shift + R
komentarz 8 sierpnia 2020 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Za każdym razem, kiedy wchodzisz na stronę, przeglądarka zapisuje takie rzeczy jak pliki js lub css w pamięci podręcznej, którą wykorzystuje przy następnym wejściu na stronę, lub jej odświeżeniu.

Nie bardzo "za każdym razem", bo cache przeglądarki można ograniczyć lub zablokować odpowiednio ustawiając nagłówki HTTP, takie jak np.Cache-Control, Pragma, Expires.

1
komentarz 8 sierpnia 2020 przez DominikPie Użytkownik (770 p.)

@Kaerv, Tak Ctrl + Shift + R zadziałało

+1 głos
odpowiedź 8 sierpnia 2020 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)
Robisz coś źle, nic więcej nikt ci nie powie bo nie opisałeś problemu zbyt dokładnie. Hostujesz pliki html przez xampa i potem nic się nie wyświetla w przeglądarce?

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 318 wizyt
pytanie zadane 10 września 2022 w HTML i CSS przez oskar3140 Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 345 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2021 w HTML i CSS przez zaju2611 Nowicjusz (150 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 240 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2020 w HTML i CSS przez DominikPie Użytkownik (770 p.)

93,431 zapytań

142,427 odpowiedzi

322,653 komentarzy

62,795 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...