Hej,
pytanie do osób, które sa bardziej doświadczone w tych technologiach ( głównie java-script, ajax ). Otóż tworzę własny tag w JSP, z korzystaniem tagliba i javy. Wszystko w miare spoko, działa tag z pobraniem atrybutu
message, jednak chciałem odebrać z servera stringa z bazy danych za pomocą funkcji w JS- i posłać go jako argument "on-load" do własnego custom taga.
Aktualnie funkcja, która zwraca mi z bazy danych stringa, jest dobrze zaimplementowana i działa tak jak oczekuje, tag mój działa też tak jak oczekuje jednak jak posłać funkcje do własnego tagu ?
tag mam zdefiniowany w ten sposób
<%@ taglib prefix = "ex" uri = "/WEB-INF/custom.tld"%>
<taglib>
<tlib-version>1.0</tlib-version>
<jsp-version>2.0</jsp-version>
<short-name>Example TLD with Body</short-name>
<tag>
<name>actiontg</name>
<tag-class>com.jadevirek.tags.ActionTag</tag-class>
<body-content>scriptless</body-content>
<attribute>
<name>message</name>
</attribute>
</tag>
</taglib>
natomiast działa on gdy wpiszę atrybut z kopyta , jednak nie wiem jak posłać do niego funkcje, która będzie wywoływana po załadowaniu strony, nie chce tego robić w body etc, bo to ma byc dynamiczna obsługa.
i co mam na myśli to posłanie funkcji ( która zwraca mi stringa, i działa poprawnie bo dla body-on load zwraca to co chcę", jednak do tagu trafia mi string.
<ex:actiontg message="${callMyAction()}"></ex:actiontg> -> w tej sytuacji nie działa, natomiast gdy wpisze samą nazwe funkcji traktuje to wiadomo jako string
<ex:actiontg message="stringZFunkcji"></ex:actiontg>
dla przykładu funkcja zwraca stringa na onload w body, i chciałbym własny atrybut tak obsługiwać jak "onload"
<body onload="callMyAction()">