• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czego się uczyć ?

+1 głos
547 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2020 w C i C++ przez Taachii Początkujący (330 p.)
Cześć mam ostatnio taki problem. Bardzo chciałbym się zacząć uczyć programowania, jednak nie wiem od czego za bardzo zacząć. Zależy mi na tworzeniu gier, ale chciałbym też trochę się podciągnąć jeśli chodzi o przedmioty szkolne. W szkole mam HTMLa i CSSa i możliwe, że w drugiej klasie dojdzie mi C++. Mam książkę zarówno do HTMLa/CSSa jak i C++. Mam również kupiony kurs Udemy programowania gier w Unity przy użyciu C#. Od czego mam zacząć, żeby się nie zniechęcić ?
komentarz 23 lipca 2020 przez tonn204 Mądrala (7,470 p.)
A te gry w przyszłości panujesz robić w Unity?
komentarz 23 lipca 2020 przez Taachii Początkujący (330 p.)
Nie koniecznie, ale wiem, że od Unity fajnie jest zacząć. Jak mi się spodoba, to może będę robił w unity

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 23 lipca 2020 przez 12332112332121 Dyskutant (8,270 p.)
Ja zacząłem od c++ od kursu Mirosława Zelenta na yt i jestem zadowolony z tej decyzji. Myślę jednak, że od czego byś nie zaczął to przy odrobinie cierpliwości i tak się nie zniechęcisz. Jak będziesz miał w drugiej klasie c++ to byłoby Ci trochę łatwiej, jakbyś już się czegoś nauczył.
+1 głos
odpowiedź 23 lipca 2020 przez Dani3l Bywalec (2,160 p.)
HTML i CSS w szkole to banał więc nauczysz się tego w chwile na tym poziomie. Imo możesz się uczyć C# + Unity skoro chcesz iść w game dev.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 3,979 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 2,367 wizyt

93,735 zapytań

142,671 odpowiedzi

323,294 komentarzy

63,297 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...