• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd wyskakuje w Pycharm

Object Storage Arubacloud
0 głosów
97 wizyt
pytanie zadane 15 lipca 2020 w Python przez graj23x Obywatel (1,590 p.)
edycja 15 lipca 2020 przez adrian17

Wyskakuje błąd

from selenium import webdriver
import time
from selenium.webdriver.common.keys import Keys
webdriver = webdriver.Chrome("chromedriver.exe")
webdriver.get('https://6obcy.org/')
obcy = webdriver.find_element_by_id('intro-start')
obcy.click()
time.sleep(2)
text = webdriver.find_element_by_id('box-interface-input')
text.send_keys("Tu wpisujemy text")
text.send_keys(Keys.ENTER)

screeny

https://zapodaj.net/e3c5d282adeec.jpg.html

https://zapodaj.net/7722152aacd0a.jpg.html

1
komentarz 15 lipca 2020 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
Ze screenshotów wygląda, jakbyś... po prostu nie zainstalował selenium?
komentarz 16 lipca 2020 przez graj23x Obywatel (1,590 p.)

Naprawione a jaki kod pod wiadomości na dany kanał lub na prywatne wiadomości i jak zrobić żeby po wylosowaniu jakiegoś użytkownik będę mógł napisać jakiś tekst lub za każdym razem inny tekst jaki kod

1 odpowiedź

–1 głos
odpowiedź 16 lipca 2020 przez Igorek Mądrala (6,290 p.)

Z drugiego ss wynika że nie masz zainstalowanego tego całego moduł selenium

poniżej napiszę jak go zainstalować:

  1. Skopiuj DOMYŚLNĄ lokalizacje :
     C:\Users\perys\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Python 3.8 
     to perys to ma być nazwa użytkownika na komputerze, przepisałem ją z zdjecia..
  2. Otwórz konsole windows, wpisz w Start lub w eksploratorze plików : cmd
  3. jako polecenia do konsoli  wpisz komende : cd itawklejonasciezkatumabycpocd 
cd  C:\Users\perys\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Python 3.8 

czyli wpisz słowo "cd" i potem odstęp spacij i po tej spacji wklej tą ścieżke :)

       4. następie wpisz jako drugię polecenie: 

 pip install selenium

 

Jeśli coś nie działa to pisz, chodź z góry mówię że ja napisałem tylko przebieg instalacji modułu selenium, nie sprawdzałem kodu źródłowego

komentarz 16 lipca 2020 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
Nie po to używa IDE aby się z takimi rzeczami bawić.

Paczki takie jak selenium powinno dać się kilkoma kliknięciami zainstalować nie wychodząc z pycharma.
komentarz 28 lipca 2020 przez graj23x Obywatel (1,590 p.)
Już sam do tego doszłem i zainstalowałem

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 180 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2020 w Python przez tonn204 Mądrala (7,440 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 515 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 379 wizyt
pytanie zadane 5 kwietnia 2023 w Python przez Jakub005 Początkujący (310 p.)

92,572 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...