• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki backend do sklepu internetowego?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,829 wizyt
pytanie zadane 15 lipca 2020 w Inne języki przez ziomek7 Obywatel (1,060 p.)
Hej, jaki wybrać język do stworzenia prostego sklepu www na dosłownie w 2, 3 produkty. Sklep powienien obsługiwać maile, aby klient przez formularz mógł wysłać swohe zdjęcie (na tej podstawie będę tworzył spersonalizowany produkt). Jaki język wybrać? Zależy mi na kursie online w języku pl. Żeby łatwo się nauczyć tego. Wcześniej tworzylem w Laravel ale jest on bardzo rozbudowany, kursy są nieaktualne i nie jestem w stanie samemu dopisywać kod w tym framworku

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 lipca 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
Najlepiej użyj tego języka który znasz, tylko się go trochę doucz. Jeśli sam pisałeś frontend i ogarniasz JS, to pisz w JS. Jeśli lepiej czujesz się w php to pisz w php.
0 głosów
odpowiedź 15 lipca 2020 przez Wiciorny Ekspert (276,740 p.)
wszystko zależy od architektury, na taki prosty projekt najszybszy lepiej faktycznie w strone typowo WEBOWĄ iść i zarówno client-server stawiać na jednym module np w oparciu o : NODE.JS/ANGULAR.JS itd, chyba że rozwijamy to bardziej i tutaj moduły dzielone wtedy serwer np w oparciu o Jave, a frontend w oparciu o technologię webową: anuglar CLI, react etc.

Kursy po angielsku, musisz nauczyc sie korzystac z tego co bedzie twoim językiem a nie językiem Polskim który u nas w branzy nie jest ojczysty jak angielski
komentarz 15 lipca 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
Angular.js ? serio proponujesz tutaj prehistoryczna wersje angulara?
komentarz 15 lipca 2020 przez Wiciorny Ekspert (276,740 p.)
serio :) nie na niby
komentarz 15 lipca 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
To już według mnie lepszy jest stack Angular2/Nest.js (framework do node.js)
komentarz 15 lipca 2020 przez Wiciorny Ekspert (276,740 p.)
ty Tu grasz 1sze skrzypce, nie ja. Ja tylko powiedziałem co ja uważam, ale to nie jest mój konik więc niech kolega zrobi jak uważa i lub posłucha tego co radzisz :) hope so

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 396 wizyt
pytanie zadane 5 lipca 2020 w HTML i CSS przez Paweł Sypek Początkujący (440 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 185 wizyt

92,947 zapytań

141,899 odpowiedzi

321,118 komentarzy

62,283 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...