• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Strona PHP na Ubuntu częściowo działa.

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
278 wizyt
pytanie zadane 10 lipca 2020 w PHP przez Hype Początkujący (340 p.)
zamknięte 11 lipca 2020 przez Hype
Cześć! Napisałem stronę internetową w PHP używając MYSQLI.

Strona od góry działa. Licznik graczy online dla serwera gry odczytuje z bazy dobry wynik, problem pojawia się wszędzie od dołu - każdy kod PHP po prostu się nie wykonuje, nie dzieje się zupełnie NIC tak jakby go nie było.

Czy ktoś się spotkał kiedyś z takim problemem? Najnowsza wersja ubuntu jak i pakietów php-mysql, itd, itp. Na komputerze lokalnym Windows wszystko śmiga - na maszynie VPS już nie a logi apache z errorów się nie pojawiają, żadnych errorów też nie ma tak jakby ten PHP nie istnial już w dalszych częściach strony...

Licznik graczy działa, ale całe logowanie, rejestracja tak jakby w ogóle jej nie ma a przecież mam wszystko zakodzone i na localhoście działa.

EDIT: Funkcja mb_strlen na maszynie się wysypuje. Po niej już żadna linijka kodu PHP nie chce działać.
komentarz zamknięcia: Rozwiązanie samo się znalazło.
komentarz 11 lipca 2020 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

EDIT: Funkcja mb_strlen na maszynie się wysypuje. Po niej już żadna linijka kodu PHP nie chce działać.

Moja magiczna kula podpowiada mi, ze jak rowiazesz TO COS z mb_strlen to jest szansa, ze reszta zacznie dzialac. Fakturke podesle jutro. :)

A tak na serio; bez kodu oraz tresci bledu tudziez wiekszej ilosci szczegolow nie mozemy nic ponad gdybanie co moze byc nie-tak.

komentarz 11 lipca 2020 przez Hype Początkujący (340 p.)

Problem rozwiązałem, właśnie przyszedłem tu żeby go przedstawić.

Nic dodać jak zostawić tu:

sudo apt-get install php-mbstring

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 834 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 473 wizyt
pytanie zadane 3 lipca 2021 w PHP przez Poczatkujaca s z.o.o Obywatel (1,860 p.)

93,718 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,261 komentarzy

63,265 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...