• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy na studia trzeba być w szkole z profilem informatycznym?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
575 wizyt
pytanie zadane 10 lipca 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Vorx Nowicjusz (170 p.)

Z góry proszę od odpowidź do dziś, gdzyż później już będzie za późno.smiley

Bo mogę iść do liceum mat-fiz-geo, i tu się rodzi pytanie. Czy wchodząc na studia informatyczne potrzebna jest jakaś wiedza z informatyki? Bo chciałbym tam iść, ale boję się że sobie nie poradzę, a do technikum informatycznego się nie dostanę raczej, więc zostają mi ogólniaki.

2
komentarz 10 lipca 2020 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

do technikum informatycznego się nie dostanę raczej

To tylko Twoje przypuszczenie, czy sprawdziłeś to wg. punktów z egzaminu? Jeśli masz możliwość składania dokumentów rekrutacyjnych w kilka miejsc, to warto spróbować - najwyżej się nie dostaniesz. :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 10 lipca 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
wybrane 3 sierpnia 2020 przez Vorx

Najlepsza
Na studiach wszystkiego uczysz się od podstaw. Nie jest konieczna informatyka w liceum ale lepiej mieć. Ja jestem osobą która skończyła studia informatyczne po liceum humanistycznym :)
komentarz 3 sierpnia 2020 przez Vorx Nowicjusz (170 p.)
Jeśli można spytać, dużo miałeś zaległości czy jakoś to nadrobiłeś w liceum, bo z czego mi wiadomo nie ma w takim profilu ani rozszerzonej matematyki ani fizyki.

Podobne pytania

–1 głos
2 odpowiedzi 376 wizyt
–2 głosów
1 odpowiedź 509 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,316 wizyt
pytanie zadane 6 listopada 2017 w Offtop przez bicnet Gaduła (4,800 p.)

93,005 zapytań

141,971 odpowiedzi

321,252 komentarzy

62,344 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...