Witam! Proszę o rzetelne źródło informacji, gdzie jasno i przejrzyście byłyby wypisane ustawienia BIOSu (windows 7) oraz zaawansowane ustawienia systemu (włączanie/wyłączanie usług, etc.). Problem jest dość nietypowy: mój tato przeczytał pełno książek o systemach i mając manię bezpieczeństwa, od kilku lat grzebie się w nim do tego stopnia, że już nic nie działa jak powinno. Setki razy zmieniał ustawienia na podstawie tego co przeczytał w książkach, jednak nic to nie pomaga, a czasem wręcz przeciwnie. O wezwaniu informatyka nie ma mowy, więc jedynym wyjściem jest namówienie go na hard reset jak poradził mi pewien informatyk, gdyż komputer jest zaśmiecony (nie jest podłączony do internetu tak jak kiedyś, bo tato twierdzi, że bez ustawień bezpieczeństwa zaraz mu wjadą hakerzy) oraz ustawienie wszystkiego na nowo i tu właśnie pojawia się potrzeba prostego i przejrzystego źródła z informacjami na ten temat. Przepraszam, jeśli to nieodpowiednia strona na takie pytania, ale nie wiem już gdzie szukać pomocy. Mam nadzieję, że podane przeze mnie informacje są wystarczające, kompletnie się na tym nie znam, wybaczcie.