• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed RWD - bootstrap a @media

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
281 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2020 w HTML i CSS przez Author[] Gaduła (3,130 p.)
zamknięte 8 lipca 2020 przez Author[]

Chciałbym do gotowej strony dodać mechanizm RWD. Próbowałem użyć Bootstrapa ale krótko mówiąc nie wyszło. Poczytałem o innych rozwiązaniach i znalazłem to z użyciem czystego CSS-a wersji 3. Pytam się jednak czy jest sens użycia 

@media

Wiem że bootstrap oferuje gotowe rozwiązania ale szczerze mówiąc nie potrafię ich użyć.

komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 8 lipca 2020 przez lapa19904 Stary wyjadacz (11,560 p.)
wybrane 1 marca 2021 przez Author[]

Najlepsza
Podłączenie bootstrapa do gotowej strony nic nie zmieni. Może warto napisać nową stronę?

Pytanie czy chcesz robić to w ramach nauki czy jako projekt dla klienta/siebie którzy ma być RWD?

W obu przypadkach odradzam bootatrapa. To nie tak że bootstrap jest zły, mocno przyśpiesza pracę jeśli dobrze się go zna ale zanim go poznasz powinieneś dobrze poznać CSS i jQuery na którym oparte są gotowe rozwiązania o których piszesz.
0 głosów
odpowiedź 8 lipca 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
To zależy, jeśli chcesz szybko stworzyć stronę, która będzie mogła mieć gotowe komponenty bootstrapa - czyli nie będziesz edytować buttonów itd - szedłbym w bootstrapa.

Jeśli chcesz mieć stronę która będzie stylowana na podstawie jakiegoś szkicu to wtedy unikałbym bootstrapa. Ogólnie tam gdzie się da i nie ma z tym za dużo roboty warto wykorzystywać czysty css.
komentarz 8 lipca 2020 przez Author[] Gaduła (3,130 p.)
Dzięki za odpowiedzi, mam jeszcze jedno pytanie co jest lepsze użycie grid-a czy @media
komentarz 8 lipca 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
To są 2 techniki które się uzupełniają. Używaj grida/flexa i media.
komentarz 8 lipca 2020 przez Author[] Gaduła (3,130 p.)
Dzięki!

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 600 wizyt
pytanie zadane 5 marca 2017 w HTML i CSS przez SandraS Obywatel (1,400 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 724 wizyt
pytanie zadane 6 marca 2019 w HTML i CSS przez ricksanchez1943 Początkujący (260 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 580 wizyt
pytanie zadane 1 grudnia 2018 w HTML i CSS przez Piotr Jarema Użytkownik (970 p.)

93,271 zapytań

142,266 odpowiedzi

322,256 komentarzy

62,589 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...