Nie da się (chociaż może gdzieś w ustawieniach systemu operacyjnego).
Co więcej, zmniejszanie okna przeglądarki nie służy do takich testów. Do tego służy odpowiedni widok responsywny.
Kliknij w dowolnym miejscu na stronie prawy przycisk myszy na następnie wybierz "zbadaj". Pojawi się konsola przeglądarki (jeśli zamierzasz tworzyć strony internetowe to mocno zachęcam do zapoznania się z jej możliwościami). Następnie kliknij w ikonkę tabletu oraz telefonu. Wtedy będziesz mógł wybrać dowolny rozmiar okna.
dzieki wielkie za ten trick, a mozesz mi powiedziec dlaczego w takim razie z takim kodem jaki wklejam po zwężeniu okna (ilustruje mi wtedy to widok uzytkownikow z mniejszymi wyswietlaczami? tak?) moje divy nie rozszerzaja sie i nie widac ich tylko 1 w rzedzie po przekroczeniu 360px? Nie wiem w sumie czy przekraczam 360px ale robie najmniejszy mozliwy to chyba tak? Jakis blad w kodzie? Wszelkie uwagi do jakiegokolwiek momentu w kodzie mile widziane bo dopiero co zaczynam, wlasciwie nie zalezy mi na niewiadomo czym w htmlu ale potrzbne mi zeby jakos ta moja wymarzona strona wygladala a nie tylko funkcjonowala.
Kod html: <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <meta name="description" content="Tutaj jest opis!"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="UkladStrony.css"> <title>Strona Główna</title> </head> <body> <section class="w1"> <div></div> <div></div> <div></div> <div></div> </section> <section class="w2"> <div></div> <div></div> <div></div> <div></div> </section> <section class="w3"> <div></div> <div></div> <div></div> <div></div> </section> </body> </html> Kod css: body { padding: 0; margin: 0; background-image: linear-gradient( 30deg, moccasin, lightblue ); } div { height: 150px; background-color: red; float: left; margin: 2%; } .w1 div{ width: 21%; } .w2 div { width: 21%; } .w3 div { width: 21%; } @media all and (max-width: 360px) { .w1 div{ width: 96%; } .w2 div { width: 96%; } .w3 div { width: 96%; } }
Zacznij od dodania
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
w sekcji head.
Tutaj opis z MDN w jakim to jest celu
Przeglądarki mobilne, takie jak Fennec wyświetlają strony w wirtualnym "okienku" (viewport), zazwyczaj jest on szerszy niż ekran, tak aby strony nie zoptymalizowane pod wyświetlanie na urządzeniach mobilnych nie musiały się ściaskać w wąskim okienku. Użytkownicy mogą sobie przybliżyć i przesuwać ekran by zobaczyć inne części strony. Mobilna wersja Safari przedstawiła "viewport meta tag", aby pozwolić developerom na kontrolę rozmiar widocznego pola i jego skalowanie.
Przeglądarki mobilne, takie jak Fennec wyświetlają strony w wirtualnym "okienku" (viewport), zazwyczaj jest on szerszy niż ekran, tak aby strony nie zoptymalizowane pod wyświetlanie na urządzeniach mobilnych nie musiały się ściaskać w wąskim okienku. Użytkownicy mogą sobie przybliżyć i przesuwać ekran by zobaczyć inne części strony.
Mobilna wersja Safari przedstawiła "viewport meta tag", aby pozwolić developerom na kontrolę rozmiar widocznego pola i jego skalowanie.
93,377 zapytań
142,380 odpowiedzi
322,529 komentarzy
62,727 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj