• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

PC DO GIER/PROGRAMOWANIA ZA 4000 ZŁ

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
223 wizyt
pytanie zadane 3 lipca 2020 w Sprzęt komputerowy przez asdsad Początkujący (420 p.)

Cześć Wszystkim! :) Zastanawiam się powoli nad kupnem PC do kwoty 4000 zł.

Czy ten zestaw będzie najwydajniejszą opcją w tym przedziale cenowym?

Pan z pewnego sklepu polecił mi:

1. AMD RYZEN 5 3600 4,2GHz AM4 PROCESOR BOX

2. GIGABYTE B450 AORUS ELITE AM4 PŁYTA GŁÓWNA

3. MSI RX5600XT 6GB/192 DDR6 RX 5600 XT GAMING X

4. ADATA XPG GAMMIX S11 PRO 256GB DYSK SSD M.2 PCIe

5. GOODRAM IRMD PRO 2x8GB 3600 DDR4 CL17 BLACK

6. COOLER MASTER ELITE V3 600W ZASILACZ ATX

7. COOLER MASTER MASTERBOX MS600 TG OBUDOWA

Z góry dziękuje za pomoc :)

 

 

 

 

 

 


 

1
komentarz 3 lipca 2020 przez _Pita_ Stary wyjadacz (11,410 p.)
Co masz na myśli pisząc "programowanie"? Inne wymagania sprzętowe ma HTML, a inne CodeBlocks pozwalający na pisanie w C++
komentarz 4 lipca 2020 przez asdsad Początkujący (420 p.)

Cześć :) Aktualnie uczę się języków, które potrzebne są do projektowania stron. Gdy będę się czuł na siłach to sprawdzę jak się czuje w innych językach programowania.
Co do pytania:

  • JavaScript.
  • Java.
  • Python.
  • PHP.
  • C++
  • C#

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 7 lipca 2020 przez Stever Nałogowiec (25,720 p.)
wybrane 8 lipca 2020 przez asdsad
 
Najlepsza

Nie jest to przypadkiem gotowiec? Moim zdaniem: https://www.x-kom.pl/lista/lqmkmvxvl

  • SilentiumPC Fortis 3 140mm
  • G.SKILL 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black
  • SilentiumPC Supremo M2 550W 80 Plus Gold
  • AMD Ryzen 5 3600
  • MSI B450-A PRO MAX
  • Maxtor 480GB 2,5" SATA SSD Z1
  • Gigabyte Radeon RX 5600 XT GAMING OC 6GB GDDR6
  • SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black
komentarz 8 lipca 2020 przez asdsad Początkujący (420 p.)
edycja 8 lipca 2020 przez asdsad

Cześć! Dzięki za pomoc! :) Podzespoły zostały dobrane przez Pana ze sklepu Bit Computer.
Sprzedawca zapewnił mnie, że jego konfiguracja jest najkorzystniejsza w tym przedziale cenowym. Doradził mi obudowę cooler master ze względu na to, że wycisza prace podzespołów. Przestudiuje to co mi zaproponowałeś, a w razie wu to będę pytać :)

komentarz 8 lipca 2020 przez Stever Nałogowiec (25,720 p.)
Tak ( ͡º ͜ʖ͡º)

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 494 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 354 wizyt
pytanie zadane 23 grudnia 2018 w Sprzęt komputerowy przez Theawilo Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 331 wizyt
pytanie zadane 24 października 2018 w Sprzęt komputerowy przez kubekzone Użytkownik (620 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...