• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

AGH czy Politechnika Krakowska?

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
3,036 wizyt
pytanie zadane 2 lipca 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez MatiPow12 Nowicjusz (120 p.)
Cześć, pytanie jak w temacie. Myślę nad informatyką na agh lub pk, ewentualnie informatyka i systemy inteligentne na agh. Co wybrać? Gdzie przyjemniej się studiuje? To prawda, że na AGH jest ogromny przesiew i oblewają studentów, jest aż tak trudno? Może w takim razie iść na PK gdzie będzie łatwiej i samu się rozwijać? Jak wygląda to z waszej perspektywy?

Liczę na podpowiedź z waszej strony :) Pozdrawiam

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 2 lipca 2020 przez Wiciorny Ekspert (280,610 p.)
loopka, temat wałkowany n-ty raz
0 głosów
odpowiedź 2 lipca 2020 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)

Jeśli chcesz pracować to kieruj się w kierunku pracy.

• Popisz sobie w różnych językach, różnych środowiskach, zobacz co jest dla Ciebie najciekawsze i co sprawia Ci największą frajdę. Nie spędzaj na tym etapie za dużo czasu bo można tak w nieskończoność laugh
  • Ogarnij się w wybranej działce, tak żeby czuć się w niej w miarę swobodnie. Jest dużo kursów w necie, fora, youtu.be jest pełen informacji. Ważne aby nie fixować się na konkretne rozwiązania bo to się bardzo szybko zmienia w zależności od potrzeb i expa.
  • Popatrz na oferty pracy. Z czego korzystają firmy do których chciałbyś uderzać. Pracując będziesz korzystać z ich technologii więc warto je znać. Warto weryfikować czy coś jest aktualne, używane itp. Możesz też pisać do osób doświadczonych. Ważną cechą w tej branży jest komunikacja; dużo osób jest otwartych i na pewno podzielą się dobrą radą.

Jeśli nie wiesz co chcesz robić to nie traktuj tej listy jako twarde TODO. Może się okazać, że to Cię zwyczajnie nudzi i odnajdziesz się w czymś innym.

Powodzenia

komentarz 3 lipca 2020 przez MatiPow12 Nowicjusz (120 p.)
no rozumiem, ale co lepiej wybrac agh czy pk?:D
komentarz 3 lipca 2020 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)
Raczej bez względu na to, jaką najbliższą (polską) uczelnię miałbym pod nosem, to drugi raz nie poszedłbym na studia.
komentarz 3 lipca 2020 przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)
To dlaczego nadal studiujesz? Z tego co wiem, bo sam się "chwaliłeś", że kończysz drugi rok, nadal studiujesz, a wątpię by ta myśl o studiach wzięła się wczoraj. Dlaczego ich nie rzuciłeś?
komentarz 3 lipca 2020 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)
Bo wtopiłem w to tyle pieniędzy i poświęciłem tyle czasu, że zrezygnowanie w tym momencie byłoby bez sensu. Chyba jeszcze bardziej bez sensu niż kontynuowanie tego.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 4,373 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 3,940 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 272 wizyt

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,528 komentarzy

62,726 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...