• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ocena Strony WWW

Object Storage Arubacloud
0 głosów
473 wizyt
pytanie zadane 2 lipca 2020 w Nasze projekty przez x_000 Obywatel (1,460 p.)

Siema!

 

Nazywam się maciej i mam 13 lat

Ostatnio robie stronke do portfolio. 

Strone Robie Zupełnie SAM używając JS, Bootstrap, (troche jQuery bo sie ucze).

Stronka jest jeszcze w budowie!

Możecie ocenić?

1-10

https://houseboteu.glitch.me/

4 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 2 lipca 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
Ogólnie bardzo fajnie wykonana strona, zwłaszcza jak na Twój wiek. Pracuj tak dalej! :)

Nie podobają mi się jednak te bordery dookoła formularzy - najlepiej zamień tło tych formularzy na ciemniejszy odcień białego i pomyśl o dodaniu cieni do obramówki. Poza tym polecam pomyśleć nad efektem najechania na zdjęcie. Po odsunięciu kursora ze zdjęcia, nie ma płynnej animacji przejścia. W polskich cenach nie mamy jeszcze 3 miejsc po przecinku :)
0 głosów
odpowiedź 2 lipca 2020 przez matiibal Użytkownik (620 p.)
6.5
0 głosów
odpowiedź 2 lipca 2020 przez _Pita_ Stary wyjadacz (11,410 p.)

Cześć, pozwolę sobie "wytknąć" parę niedoskonałości, żebyś mógł je potem poprawić, ale już na wstępie powiem, że strona jak na Twój wiek jest zrobiona naprawdę fajnie.

  • W kategorii "kupno" wersja za 129,999zł ma ciągle niebieski przycisk "wybieram", kiedy ta za 99zł ma ustawionego hovera (swoją drogą możesz usunąć jedną 9 w 129,999)
  • Po naciśnięciu na zdjęcie w galerii, przenosi mnie na górę strony
  • W sekcji Opinie dałeś przykłady w palceholderze co już w moim odczuciu nie jest zbyt "profesjonalne", ale napisałeś też "Marcin" z małej litery
  • Z tego co wiem nie zrobisz wysyłania opinii bez php
  • Czerwone zaznaczenie po naciśnięciu na "i" w sekcji opinie nie wygląda zbyt dobrze. Ja nadałbym temu "iksowi" title="Usuń"
  • Losowe opinie nie wyglądają zbyt poważnie, ja użyłbym bardziej sortowania
  • W "kontakt" ucina numer telefonu, a "słuchawka" jest bardzo wysoko, mogłaby się podnosić wraz z pojawianiem się "informacji kontaktowych"
  • Do "linków do kategorii" na dole i górze strony dodałbym animację przejścia w JQ
  • Element <center></center> jest zdeprecjonowany, co znaczy, że teoretycznie może zostać usunięty, więc nie zaleca się korzystania z niego

 Końcowa ocena: 7/10

komentarz 2 lipca 2020 przez x_000 Obywatel (1,460 p.)
właśnie tą animacje w JQ chciałem zrobić ale coś się zkiepściło
0 głosów
odpowiedź 2 lipca 2020 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)

Więc tak, najpierw powiem od strony wyglądu, a za jakiś czas napiszę jak to wygląda od strony kodu ;)

Wygląd jest estetyczny, bardzo ładnie i profesjonalnie ale ma jeden błąd który trochę jej tego odejmuje. Mało na niej przestrzeni w niektórych miejscach. Dodałbym gdzie niegdzie marginy i paddingi. (np. do linków w stopce i w całej sekcji "Co Cię interesuje". Zdjęcie w tle jest też trochę za jasne, możesz użyć właściwości background-blend-mode żeby trochę przyciemnić.

Jeśli chodzi o jquery to całkowicie i stanowczo odradzam, tu wyjaśnienie: https://www.youtube.com/watch?v=JoUrZlcdoFw

Jeśli chodzi o twoją dalszą naukę to tutaj masz dobrą mapkę https://roadmap.sh/frontend po kolei się możesz tego uczyć, ale najpierw dobrze ogarnij solidne podstawy js'a (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś ;) )

komentarz 2 lipca 2020 przez x_000 Obywatel (1,460 p.)
Dzięki za mapke. Napewno się przyda

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 559 wizyt
pytanie zadane 11 lipca 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez x_000 Obywatel (1,460 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 500 wizyt
pytanie zadane 12 listopada 2016 w Nasze projekty przez xSvilen Mądrala (5,740 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 322 wizyt
pytanie zadane 28 marca 2021 w HTML i CSS przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...