Witam,
Od paru dni mam problem, który sprawia, że nie widzę w "Ten Komputer" dysków E F G.
Dyski działają. Mogę je bez problemu używać jeśli dostane się do nich skrótem albo wpisując literę w pasek adresu. Jak coś instaluję to mam je na liście wyboru lokalizacji.
Próbowałem usuwać i przypisywać na nowo litery do dysków. Bez skutku.
Co jest dziwne, gdy zmienię na tych dyskach litery na A B H J itd. to są wyświetlane poprawnie.
Podejrzewam, że ten problem może być spowodowany skorzystaniem (pierwszy i ostatni raz) z nieprofesjonalnego Antywirusa (Zemana AntiMalware), który usunął mi z systemu plik/folder o ścieżce "s-1-5-21-1535959305-3968090092-2942432950-1001\software\microsoft\windows\currentversion\policies\explorer"
Wygląda mi to na ścieżkę w rejestrze
"Komputer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer"
lub
"Komputer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer"
Naprawiłem cały rejestr za pomocą komendy "sfc /scannow", tak jak w tej dokumentacji: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system
Niestety, bez zmian.
Udało mi się wyodrębnić z kopii zapasowej sprzed 2 miesięcy te dwa foldery z rejestru. Jednak jak próbuje je zimportować to wyskakuje mi błąd:

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
PS. Nie jestem w 100% pewien czy ten problem się pojawił po tym jak mi antywirus usunął te pliki z rejestru ale wszystko na to wskazuje.
W tamtym okresie zainstalowałem dodatkowo 2 antywirusy "RogueKiller" i "Zemana AntiMalware". Przeskanowałem system w poszukiwaniu śmieci dopiętych do firefoxa, które raz na jakiś czas otwierały mi reklamę w okienku. RogueKiller nic nie wykrył. Zemana wykrył 65 "wirusów" z czego 64 to były pliki ze sterowanika AMD i antywirusa Kaspersky. Usunąłem tylko ten jeden, który opisałem wyżej i odinstalowałem obydwa antywirusy. Pod koniec odinstalowywania poproszono mnie o restart komputera. Po restarcie zauważyłem brak dysków w "Ten Komputer".