Cześć,
Problem może nie typowo informatyczny, ale liczę, że będzie potrafili coś doradzić.
Od jakiegoś czasu robię pewien projekt - grę mobilną na Androida i iOS. Gra ma być do pobrania w Google Play i AppStore za darmo, ale chciałbym, żeby zawierała reklamy i posiadała przycisk umożliwiający ich usunięcie za jeszcze nieokreśloną kwotę. I teraz nasuwa się pytanie czy przed jej publikacją potrzebuje założyć działalność gospodarczą czy mogę zacząć bez tego? Nie mam przecież pojęcia czy gra zostanie pobrana kilka razy i zarobię 10 zł przez rok czy stanie się hitem na miarę Flappy Birds i będę zarabiał >20 000 zł dziennie 
Znalazłem tu na forum taki post:
Z tego co pamiętam będzie można uzyskiwać przychód do 1050 zł. miesięcznie bez rejestrowania się w ceidg. Takie osoby nie będą musiały odprowadzać ZUS, ale rozliczanie podatku będzie na zasadach ogólnych.
Zakładając, że mogę zacząć bez działalności gospodarczej i założyć ją dopiero, gdy zobaczę że mój przychód przekracza 1050 zł to co jeśli w pierwszym miesiącu zarobię 3 000 zł, w drugim 2 000 zł, w trzecim 1 090 zł, a w kolejnych już co raz mniej. Nie utrzymam za to działalności gospodarczej lub będzie to nieopłacalne.
Proszę o rady