• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Unity animacje z mixamo

0 głosów
282 wizyt
pytanie zadane 19 czerwca 2020 w OpenGL, Unity przez Szyszka Gaduła (3,530 p.)
Dzień dobry. Przychodzę tutaj ponownie, z powodu takiego, że nie działa mi animacja z mixamo, a kiedy pobierałem niedawno na chociaż by bieganie, to wszystko śmigało. Model jest humanoidem, ma wszystkie kości, tak samo animacja. Jednak widzę różnice ogromną w układzie rąk jeśli chodzi o podgląd animacji na mixamo, i podgląd animacji w już samym unity. Ta animacja, to konkretnie: "Rifle Aiming Idle". Wysakuje mi też przy dodaniu tej animacji taki błąd w "Import messages": Clip 'mixamo.com' has import animation warnings that might lower retargeting quality: 'Neck1' is inbetween humanoid transforms and has rotation animation that will be discarded". Pisało tam też coś o tym, żeby w animacji włączyć "Translation DoF", włączyłem i już błąd z tym się nie wyświetla. Jak na to zaradzić? Dam najlepszą odpowiedź, za najlepszą odpowiedź :D.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 184 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2019 w OpenGL, Unity przez Damian Figura Początkujący (300 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 255 wizyt
pytanie zadane 15 stycznia 2021 w Grafika i multimedia przez Szyszka Gaduła (3,530 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 638 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2018 w Algorytmy przez WireNess Stary wyjadacz (11,250 p.)

93,754 zapytań

142,715 odpowiedzi

323,363 komentarzy

63,350 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...