• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Obudowa z Power Mac 5G

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
574 wizyt
pytanie zadane 18 czerwca 2020 w Sprzęt komputerowy przez Agefar Nowicjusz (120 p.)

Witam

Mam możliwość kupna Power Maca G5 w jednej z gorszych konfiguracji i bez dysku za na prawdę dobre pieniądze, a przy okazji tego iż niedługo mam zamiar składać nowy komputer, nie chciałbym mieć obudowy jak wszyscy to pomyślałem nad wybebeszeniem Power Maca i użyciem jego obudowy. Z tego co wyczytałem przygotowanie z G5 obudowy jest dosyć trudne. Próbował ktoś kiedyś czegoś podobnego i mógłby powiedzieć mniej więcej ile czasu takie przedsięwzięcie oraz czy jest po prostu warto. Nie jestem specjalistą, stąd moje pytania.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 20 czerwca 2020 przez Stever Nałogowiec (26,140 p.)
Koniecznie mac? Za pewnie w tej cenie dostaniesz zwykły wydajniejszy komputer.
komentarz 20 czerwca 2020 przez Agefar Nowicjusz (120 p.)
Ale przecież ja nie chce go używać, a jedynie użyć jego obudowy. Poza tym wychodzi mi mniej niż 135 złotych za maca więc nawet obudowy dobrej jakości w tej cenie nie znajdę.
0 głosów
odpowiedź 20 czerwca 2020 przez profesorek96 Szeryf (91,400 p.)
Sam osobiście nie przerabiałem nigdy czegoś takiego. Po krótkim rekonesansie znalazłem to:

http://build-its.blogspot.com/2011/04/how-to-fit-your-pc-in-power-mac-g5-case.html

oraz na polskiej stornie to:

http://majestypc.pl/modyfikacja-apple-powermac-g5-pc-case-mod-czesc-1-dewastacja/

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 153 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2020 w Sprzęt komputerowy przez fafa194 Początkujący (270 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,791 wizyt
pytanie zadane 1 kwietnia 2017 w Offtop przez mgtfv2 Początkujący (270 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 651 wizyt
pytanie zadane 17 czerwca 2022 w Sprzęt komputerowy przez niezalogowany

93,443 zapytań

142,434 odpowiedzi

322,691 komentarzy

62,805 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...