Chcę zrobić, aby komórki w tabeli były identycznej szerokości i/lub wysokości, gdy strona jest responsywna. Wiem, że Bootstrap ma własne tabele, ale ja nie chce używać takich. Chodzi mi o to, by nie ustawiać stałych szerokości i/lub wysokości, ale żeby zawsze przystosowały się do wielkości diva, w którym są. Sam kąbinowałem z ustawianiem różnych właściwości różnych znaczników w CSS, ale nie udało mi się dojść do tego, jak to zrobić w ten sposób, więc stworzyłem kod w JS z biblioteką JQuery, który zmienia szerokość wszystkich komórek na 1/13 szerokości tabeli, ale wydaje mi się, że musi być łatwiejszy sposób. Tu kod tabeli:
<div id="table" class="px-4 px-md-3 py-3">
<table border = "1px" bordercolor = "#7289DA" width="100%" height="100%">
<tr><th></th><th>1.</th><th>2.</th><th>3.</th><th>4.</th><th>5.</th><th>6.</th><th>7.</th><th>8.</th><th>9.</th><th>10.</th><th>11.</th><th>12.</th></tr>
<tr><th>1.1</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
<tr><th>1.2</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
<tr><th>1.3</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>✓</th></tr>
<tr><th>1.4</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th></tr>
<tr><th>1.5</th><th>X</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
<tr><th>1.6</th><th>X</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
<tr><th>1.7</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
<tr><th>1.8</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th></tr>
<tr><th>2.1</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
<tr><th>2.2</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
<tr><th>2.3</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
<tr><th>2.4</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
<tr><th>3.1</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
<tr><th>3.2</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>X</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th></tr>
<tr><th>3.3</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>✓</th><th>X</th></tr>
</table>
</div>
a tu JS:
$(window).on("load resize", function() {
$("th").width($("table").width() / 13);
});
Jeśli da się to inaczej zrobić to proszę o informację. :D