• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

c++ - Biblioteka windows.h wykrywa trojana?

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+1 głos
539 wizyt
pytanie zadane 12 czerwca 2020 w C i C++ przez FroGiS Użytkownik (810 p.)

Cześć, napisałem taki prosty kod i okazało się że antywirus postrzega to jako trojan.

#include <iostream>
#include <Windows.h>
using namespace std;
int main() {
    SYSTEMTIME x;
    GetLocalTime(&x);
    return 0;
}

Jest może jakiś lepszy sposób na aktualną date czy może windows defender ma jakieś problemy?

komentarz 13 czerwca 2020 przez tkz Nałogowiec (42,060 p.)

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 12 czerwca 2020 przez Michał Gibas Pasjonat (19,630 p.)

Jako linuxowiec z WinApi nie miałem dużo styczności ale wydaje mi się, że to raczej windows defender 'ma jakieś problemy' cheeky. Podejrzewam, że to prawdopodobnie przez to, że używasz jakiegoś kompilatora innego niż Visual C++ (oficjalny kompilator do c++ od micro$oftu), typu: MinGW GCC, clang etc. Poszukaj po internecie jak wyłączyć defendera dla twojego środowiska. 

Pozdrawiam!

2
komentarz 12 czerwca 2020 przez FroGiS Użytkownik (810 p.)
Właśnie chodzi o to że jestem świeżo po formacie zainstalowałem visual studio i chciałem sprawdzić mój kod wyszło na to że dostawałem co chwile powiadomienia o trojanie po dłuższym poszukiwaniu zauważyłem że to właśnie ta część kodu powoduje te powiadomienia

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 213 wizyt
pytanie zadane 14 września 2023 w Bezpieczeństwo, hacking przez naimad Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 175 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 3,490 wizyt
pytanie zadane 17 kwietnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez DawidoZki Nowicjusz (120 p.)

93,430 zapytań

142,427 odpowiedzi

322,652 komentarzy

62,792 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...