• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dwie strony w jednym motywie WordPress

0 głosów
953 wizyt
pytanie zadane 12 sierpnia 2015 w Inne języki przez marcin1333 Początkujący (400 p.)

W jaki sposób mogę zrobić szkielet strony na WP jeśli chcę mieć: stronę główną (tylko strona wyboru, pewnie custom-page), która daje wybór do wejścia na Stronę główną 1 instytucji (czyli front-page 1), lub na Stronę główną 2 instytucji (czyli front-page 2), z których to stron każda z nich ma swoją stronę aktualności (czyli index 1 i index 2)… kurde bawię się i nie mogę do tego dojść bo jeśli w kokpicie tworzę nowe strony to w plikach mam ciągle tylko po jednym pliku „front-page” i jeden plik „index” a chciałbym mieć je po 2 które by były całkowicie inaczej zbudowane przez Bootstrapa. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłem – będę ogromnie wdzięczny za pomoc.

Czyli:

1. Strona główna - strona wyboru instytucji
2.1 Strona główna instytucji 1 (front-page1)
3.1 Strona z aktualnościami 1 instytucji
2.2 Strona główna instytucji 2 (front-page2)
3.2 Strona z aktualnościami 2 instytucji

Co zrobić żeby mieć oddzielne 2 pliki "front-page" i oddzielne 2 pliki do wpisów?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 12 sierpnia 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)

1. Stwórz plik front-page.php jako stronę wyboru.

2. Stwórz dwie strony w panelu admina (według twojego przykładu o nazwach "Strona główna 1" i "Strona główna 2".

W tym momencie możesz już stowrzyć dwa pliki odpowiadające za wyświetlenie tych stron (nazwa pliku musi być zgodna z nazwą strony).

Pliki w tym przykładzie będą się nazywać:

• page-strona-glowna-1.php
  • page-strona-glowna-2.php

Analogicznie możesz zrobić z aktualnościami. Po prostu tworzysz dwie dodatkowe strony i podlinkowujesz je odpowiednio na Strona główna 1 i Strona główna 2.

W razie pytań - pisz.

Pozdrawiam :)

komentarz 2 września 2015 przez marcin1333 Początkujący (400 p.)

Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź kolego laughyes

Uczę sie dopiero WP i bardzo mi pomogłeś!

komentarz 2 września 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
Nie ma sprawy ;)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 171 wizyt
pytanie zadane 29 września 2016 w Systemy CMS przez karol22224 Początkujący (300 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 493 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 338 wizyt
pytanie zadane 6 września 2015 w PHP przez iwan9449 Pasjonat (20,810 p.)

93,424 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,643 komentarzy

62,782 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...