• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

formularz kontaktowy wykorzystując do tego JavaScript

Mały hosting, OGROMNE możliwości
0 głosów
527 wizyt
pytanie zadane 12 czerwca 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Moziu Początkujący (390 p.)
Hej,wie ktoś gdzie szukać wzorów do stworzenia formularza kontaktowego w JS? Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o javascript a mam do pracy kontrolnej zadanie z uzyciem tego jezyka mimo że w ogóle tego nie omawialiśmy ;/

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 12 czerwca 2020 przez Landu Stary wyjadacz (11,880 p.)
Zależy czego potrzebujesz w zadaniu. Prawdziwy formularz kontaktowy wymaga serwera mailowego.
komentarz 12 czerwca 2020 przez Moziu Początkujący (390 p.)

ogólnie mam problem z dwoma ostatnimi zadaniami projektu,mianowicie tak to brzmi :

1. Użyj kaskadowego arkusza stylów CSS jako zewnętrznego pliku dla wszystkich stron.
  2. Na stronie trzeciej utwórz formularz kontaktowy wykorzystując do tego JavaScript
komentarz 12 czerwca 2020 przez Landu Stary wyjadacz (11,880 p.)
Jak dla mnie to polecenie jest trochę niejasne, ale tak to już bywa z tymi zadaniami ze szkoły...

Ogólnie to nawet nie wiem co mam ci poradzić, bo trudno określić co nauczyciel miał na myśli mówiąc "formularz kontaktowy". Takie formularze zazwyczaj przesyłają dane dalej do serwera, a nie wiem co niby taki formularz miał zrobić w twoim przypadku. Można pobrać dane z pól kontaktowych ale nie mam pojęcia co by dalej z nimi faktycznie zrobić.

Bez jakiejkolwiek znajomości języków skryptowych nie napiszesz tego zadania. Trzeba mieć chociaż najmniejsze pojęcie o programowaniu. Jak podrzucisz więcej informacji to mogę ci to nawet napisać, to jest 5min.
komentarz 12 czerwca 2020 przez Moziu Początkujący (390 p.)
no własnie w tym problem bo nauczyciele sie w ogóle nie poczuwają by cokolwiek wyjasniać,nadsylają tylko zadania do których w ogóle nie przygotuja,magia polskich uczelni,dobra,dzieki za checi najwyzej wysle to z menu typowo napsianym w htmlu

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 256 wizyt
pytanie zadane 28 maja 2019 w Sieci komputerowe, internet przez Eurogetwork Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,497 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2017 w PHP przez sapero Gaduła (4,100 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 985 wizyt

93,715 zapytań

142,629 odpowiedzi

323,261 komentarzy

63,259 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...