• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

zadanie - c++

Object Storage Arubacloud
0 głosów
499 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2020 w C i C++ przez Damian12345 Bywalec (2,940 p.)

Polecenie : "Zdefiniuj funkcję maximum z parametrem n (gdzie n to liczba elementów w zbiorze) wyszukująca największy element w zbiorze n-elementowym, gdzie n > 0 (rys 4)."

 

no i na tym rysunku jest to:

int main()
{
    int liczba_elementow,  najwiekszy;
    
    cout << "podaj liczbe elementow: ";
    cin >> liczba_elementow;
    najwiekszy = maksimum(liczba_elementow);
    cout << "maksimum to: " << najwiekszy;

    return 0;
}

muszę gotowca mieć bo nic z tego nie rozumiem ale fajnie by było z wyjaśnieniem bo nie znam sie na c++;)

komentarz 11 czerwca 2020 przez Damian12345 Bywalec (2,940 p.)
ja właśnie tak zrobiłem to wszystko co było na tym rysunku
komentarz 11 czerwca 2020 przez VBService Ekspert (252,740 p.)

@Damian12345, jeżeli tylko to masz co na rysunku, to na "bank" nie działa. Mam rację?

komentarz 11 czerwca 2020 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Gdzie jest zdefiniowany ten zbiór? Nie widzę nawet żadnego rysunku w poście, więc trudno się odnieść.
komentarz 11 czerwca 2020 przez VBService Ekspert (252,740 p.)
Możesz podać linka do tego posta skąd masz ten obrazek z kodem?
komentarz 11 czerwca 2020 przez Damian12345 Bywalec (2,940 p.)
ale to jest zadanie żeby właśnie zdefiniować "maksimum z paremetrem n"
komentarz 11 czerwca 2020 przez WojciechG Nowicjusz (100 p.)

@Damian12345, Czegoś tu chyba nie rozumiem.. Definiujesz funkcje z parametrem N gdzie N oznacza ILOŚĆ liczb w zbiorze i masz wybrać z tego wzoru maximum.. ale gdzie ten zbiór? Masz Ilość elementów w zbiorze ale nigdzie nie definiujesz jakie są to elementy.

komentarz 11 czerwca 2020 przez nanautzin Obywatel (1,510 p.)

W zadaniu jest zbyt wiele niewiadomych, przede wszystkim tak jak napisał @Patrycjerz, jaki to zbiór, a może masz Ty wylosować, jak tak to z jakiego zakresu?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 985 wizyt
pytanie zadane 12 czerwca 2020 w C i C++ przez Damian12345 Bywalec (2,940 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 540 wizyt
pytanie zadane 13 października 2020 w C i C++ przez Niepokonana7999 Bywalec (2,270 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,751 wizyt
pytanie zadane 11 grudnia 2016 w C i C++ przez Falwack Początkujący (400 p.)

92,552 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,534 komentarzy

61,938 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...