• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Usługa harmonogram zadań nie daje się uruchomić.

Cloud VPS
0 głosów
1,441 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2020 w Systemy operacyjne, programy przez xTMx3 Obywatel (1,560 p.)
Witam,

w swoim pc chciałem zainstalować pewien program, lecz przy uruchomieniu instalatora, pokazał on, że do jego działania wymagana jest uruchomiona usługa Harmonogram Zadań. Nie wiem czemu, ale kiedy sprawdziłem usługi, była ona wyłączona ( i nadal jest ), a kiedy klikam Uruchom, ładuje się pasek przez sekundę, po czym wyskakuje powiadomienie "Usługa harmonogram zadań na komputer lokalny uruchomiła się a następnie zatrzymała. Niektóre usługi zatrzymują się automatycznie, jeśli nie są używane przez inne usługi lub programy. ".

Próbowałem uruchomić Harmonogram przez "taskschd.msc", ale tam z kolei pokazuje się okienko z napisem " Nie można odnaleźć komputera zdalnego. ". Okno niby po tym się jakieś otwiera, ale po odświeżeniu, pokazuje się błąd " Nie można nawiązać kontaktu z usługą harmonogram zadań na komputerze docelowym. Upewnij się, że usługa, działa prawidłowo, a następnie ponów próbę połączenia za pomocą akcji Podłącz do innego komputera. ".

Czy ktoś mógłby mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu i uruchomieniu usługi?

Z góry dzięki za wszelką pomoc.
komentarz 11 czerwca 2020 przez VBService Ekspert (256,600 p.)
A jaki to program, możesz podać jego nazwę (ten, który potrzebuje uruchomioną usługę Harmonogramu zadań), jeśli to nie tajemnica?

@DexMex0o, Prawdopodobnie masz błędne ustawienie i usługa Harmonogram zadań próbuje połączyć się ze zdalnym komputerem (sieć lokalna lub przez internet zdalnie) do innego komputera niż Twój (lokalny).

Nie można nawiązać kontaktu z usługą harmonogram zadań na komputerze docelowym. Upewnij się, że usługa, działa prawidłowo, a następnie ponów próbę połączenia za pomocą akcji Podłącz do innego komputera. ".

Trzeba zmienić te ustawienie na 

komentarz 11 czerwca 2020 przez xTMx3 Obywatel (1,560 p.)
edycja 11 czerwca 2020 przez xTMx3
Próbowałem w ten sposób już ustawiać to, ale nie działa i za każdym razem jest to samo.

A tym co chcę zainstalować jest GeForce Experience.
1
Spójrz w wiadomości wcześniej. Dałem edit tam w czasie kiedy pytałeś.

@DexMex0o, Zainstalowałem i sprawdziłem nie ma żadnych wpisów HZ, przynajmniej na Moim komputerze.

przywrócone 11 czerwca 2020 przez xTMx3
Czy dzięki temu skrótowi, program GeForce Experience zadziała?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 11 czerwca 2020 przez VBService Ekspert (256,600 p.)

Po małym "riserczu" widać, że to jest jakiś "grubszy" temat, wiele osób ma podobny problem. Z tego co pamiętam NVIDIA od czasu do czasu ma takie wpadki, ze swoimi aplikacjami, może za niedługo zrobią jakiegoś "fixa". Spróbuj sam poszperać:
Problem z NVIDIA GeForce Experience

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 745 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2019 w C# przez Michał Lubiński Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 3,162 wizyt
+2 głosów
1 odpowiedź 1,294 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2018 w PHP przez Śwież4k Bywalec (2,570 p.)

93,468 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,706 komentarzy

62,849 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...