• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Custom fields, meta tag w woocommerce/wordpress

Object Storage Arubacloud
0 głosów
134 wizyt
pytanie zadane 7 czerwca 2020 w PHP przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)

Witam mam poważny problem, dodałem do mojego navbara custom fields w taki sposób:
 

				<?php while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
				<?php endwhile; // end of the loop. ?>
				<?php echo get_post_meta($post->ID, 'Main', true); ?>

Bo potrzebowałem aby na każdej postronnie znajdował się inny tekst w navbar.
Jednak, problem są kategorie na stronie. Jeśli wejde w sklep to wyświetla się meta tag z sklepu jednak jeśli wejde w kategorie bluzy np. To już to znika. Nie wiem w jaki sposób dodać meta tag do kategorii (będzie taki sam jak w sklepie).
Jakieś rady?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 czerwca 2020 przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)
Tutaj link bo się rozmawało przez szerokość.
https://i.imgur.com/4pENsEj.png
0 głosów
odpowiedź 7 czerwca 2020 przez eunstachy Stary wyjadacz (14,180 p.)

1. Ten fragment kodu jest bez sensu

<?php while ( have_posts() ) : the_post(); ?>
<?php endwhile; // end of the loop. ?>
<?php echo get_post_meta($post->ID, 'Main', true); ?>

Po co pusta pętla while? 

2. Jeśli chcesz aby na stronie kategorii wyświetlał się tekst który jest ustawiony na stronie sklepu to muszisz pobrać ID strony sklepu. Jeśli sklep jest na woocommerce możesz to zrobić w ten sposób

<?php echo get_post_meta(get_option( 'woocommerce_shop_page_id' ) 'Main', true); ?>

3. To oczywiście spowoduje że na wszystkich stronach będzie wyświetlony tekst ze strony sklepu, dlatego muszisz sprawdzić czy aktualnie wyświetlana strona jest stroną kategorii czy też nie. Służą do tego takie funkcje jak np is_category() lub is_tax().

Tak więc Twój kod powinien wyglądać mniej więcej tak:

$post_id =  is_category() ? get_option('woocommerce_shop_page_id') : $post->ID;
echo get_post_meta($post_id, 'Main', true);

 

komentarz 7 czerwca 2020 przez Kacperhehe Bywalec (2,930 p.)
Probowałem na wszystkie sposoby i ciągle nic, przy drugim strona przestaje działać.
w 3 nic się nie dzieje.
komentarz 7 czerwca 2020 przez eunstachy Stary wyjadacz (14,180 p.)
Co znaczy, że strona przestaje działać? Jaki błąd się wyświetla?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 144 wizyt
pytanie zadane 9 lutego 2021 w PHP przez Ambroz Obywatel (1,840 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 230 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 192 wizyt
pytanie zadane 22 marca 2016 w PHP przez SQLL Nowicjusz (230 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...