• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jakie studia informatyczne w Krakowie?

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
+2 głosów
1,127 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez CracowProm Nowicjusz (140 p.)
Cześć, rozważam dwie uczelnie w Krakowie na kierunku informatycznym - WSEI i WSZIB. Którą bardziej byście polecili i dlaczego?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 9 czerwca 2020 przez Wiciorny Ekspert (278,610 p.)
Uniwersytet. :) AGH, jak nie to polecam ponownie napisać maturkę
komentarz 15 czerwca 2020 przez CracowProm Nowicjusz (140 p.)
Polecam to ja przeczytać jeszcze raz pytanie :) Wiem czego chce, AGH mnie nie satysfakcjonuje.
komentarz 15 czerwca 2020 przez Wiciorny Ekspert (278,610 p.)
no jak się nie dostało to pewnie tak... :) z wyżej wymienionych żadna
komentarz 15 czerwca 2020 przez CracowProm Nowicjusz (140 p.)
Nie wiem czy bym się dostał czy nie. Nie skończyłem jeszcze pisać matur, ale dzisiejsza matematyka jakoś 80%+ wiec raczej nie byłoby problem aby dostać się na zaoczne :) Pracuje już w zawodzie, wiedzę teoretyczna z informatyki mam. Matematyka ze studiów nie jest mi potrzebna do niczego. Chcę papier + jakaś wiedzę ogólną (nie z informatyki). Ale skoro jesteś taki przekonany nad wyższością tej uczelni to z chęcią wysłucham Twojego zdania. Czemu wiec uważasz, że albo AGH albo nic?
komentarz 15 czerwca 2020 przez Wiciorny Ekspert (278,610 p.)
to  rób kursy, a nie decyduj się na takie szkoły bo to nie ma sensu :) jakby było tak jak piszesz. To byś sam dobrze wiedział :). Bo jeśli mowa o inwestowaniu swojego czasu- to albo inwestujesz go w faktycznie WYKSZTAŁCENIE WYŻSZE, albo generalnie nie warto ... bo taki papierek z takiej uczelni jest wart tyle co nic, jedynie twoj stracony czas.
Bo żeby ukończyć takie szkoły wystarczy płacić :D tak naprawdę i miło się uśmiechnąć
komentarz 16 czerwca 2020 przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)

Skąd takie zdanie na temat AGH? Studiuję w stolicy na politechnice i raczej nikt nie pała takim entuzjazmem do owej uczelni. 

Bo żeby ukończyć takie szkoły wystarczy płacić :D tak naprawdę i miło się uśmiechnąć

Z tym się kompletnie nie zgadzam. Myślę, że opierasz się pojedynczych przypadkach. Słyszałem więcej dobrych opinii o PJWSTK w Warszawie niż o AGH. 

komentarz 18 czerwca 2020 przez CracowProm Nowicjusz (140 p.)

@Wiciorny, ciekawe spostrzeżenia. Wiem czego chce, wiem jak to osiagnac, ale uważam, że papier mimo wszystko dalej się może przydać. Niestety nie jestem tak inteligentny jak Ty i nie znam każdej uczelni w naszym kraju, dlatego pytam, która z tych dwóch byłaby lepsza. Jestem przekonany, że AGH również idzie skończyć nie robiąc nic, tak samo jak można skończyć WSZIB lub WSEI robiąc bardzo wiele ;) Poza tym na WSZIBie są tylko wykładowcy z UEK, UJ i Twojego ukochanego AGH. 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,821 wizyt
+1 głos
4 odpowiedzi 806 wizyt
pytanie zadane 24 kwietnia 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Biznes Nowicjusz (150 p.)

93,164 zapytań

142,175 odpowiedzi

321,922 komentarzy

62,490 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 453p. - Marcin Putra
  2. 453p. - dia-Chann
  3. 447p. - Łukasz Piwowar
  4. 443p. - CC PL
  5. 431p. - Łukasz Eckert
  6. 428p. - rafalszastok
  7. 423p. - Adrian Wieprzkowicz
  8. 423p. - Michal Drewniak
  9. 418p. - rucin93
  10. 410p. - Piotr Aleksandrowicz
  11. 408p. - ksalekk
  12. 402p. - Mariusz Fornal
  13. 401p. - Dawid128
  14. 383p. - Hubert Chęciński
  15. 340p. - ssynowiec
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...