• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

kliker do przeglądrak dwu miejscowy

Object Storage Arubacloud
+1 głos
185 wizyt
pytanie zadane 5 czerwca 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Rajczaczek Nowicjusz (190 p.)
edycja 9 czerwca 2020 przez Rajczaczek

Dzień dobry

Mam pytanie czy znacie jakiś program kliker który klika w dwa różne miejsca lub jak zrobić ?

link do strony: https://ewf.h1.pl/konkurs/?token=vZH6DkAKLOrG19GgQug76MtwtXqsQfzRR4TqivfkIoxnisvu9d

komentarz 9 czerwca 2020 przez VBService Ekspert (253,300 p.)
edycja 9 czerwca 2020 przez VBService

Tu wchodzi nie tylko kwestia klikania w przyciski (jeden, dwa, trzy, nie ma znaczenia), strona zostaje przeładowana i pojawiają się podziękowania za kliknięcie i żeby zagłosować (kliknąć jeszcze raz), trzeba powrócić do strony głosowania przez kliknięcie odpowiedniego przycisku i odczekać 8 sekund żeby można było ponowić głosowanie (kliknięcie w przycisk). Jest to do zrobienia dosyć prosto, Ja wykorzystywałem do tego celu do niedawna pliki hta i javascript, teraz to np.: w python'ie można zrobić używając np.:  webbot'a.

from webbot import Browser

 

W Twoim przypadku trzeba:

  1. Załadować kontent strony e-Wychowanie Fizyczne najlepiej do ramki: <iframe>
  2. "Zrobić klika" na wybranym przycisku do głosowania.
  3. Poczekać, aż się załaduje strona z podziękowaniem za oddanie głosu
  4. "Zrobić klika" na przycisku powrotu do głosowania.
  5. Poczekać, aż się załaduje ponownie strona z przyciskami do głosowania
  6. Odczekać 8 sekund, aż pojawi(ą) się przycisk(i) do głosowania
  7. patrz punkt 2. wink
komentarz 9 czerwca 2020 przez Rajczaczek Nowicjusz (190 p.)
Dzięki ci bardzooo kc xdd'

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 5 czerwca 2020 przez niezalogowany
Nie wiem, czy istnieje taki program, lecz można to zrobić w Pythonie. Możliwe opóźnienia między oboma kliknięcia, ale takie rzędu kilku - kilkudziesięciu milisekund. Co dokładniej ma robić ten autokliker?
komentarz 5 czerwca 2020 przez Rajczaczek Nowicjusz (190 p.)
Ma poprostu klikać 2 battonty w przeglądarce .
komentarz 5 czerwca 2020 przez niezalogowany
Możesz dać screena z tymi przyciskami?
komentarz 9 czerwca 2020 przez Rajczaczek Nowicjusz (190 p.)
dodałem
0 głosów
odpowiedź 6 czerwca 2020 przez VBService Ekspert (253,300 p.)
edycja 6 czerwca 2020 przez VBService

Z pomocą przychodzi jQuery wink

$(document).ready(function(){
    // kliknięcia zaraz po załadowaniu strony
    $("nazwa_pierwszego_battona").trigger("click");
    $("nazwa_drugiego_battona").trigger("click");

   // kliknięcia co jedną sekundę zaraz po załadowaniu strony
   var myInterval = setInterval(function ()  {
            $("nazwa_pierwszego_battona").trigger("click");
            $("nazwa_drugiego_battona").trigger("click");
          }, 1000);
});

 

komentarz 6 czerwca 2020 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)

Faktycznie, musimy do tego użyć jquery, bo trudno coś takiego zrobić w vanili...

https://www.youtube.com/watch?v=JoUrZlcdoFw

Tutaj ten sam kod, tyle że bez przestarzałej libki:

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function () {
    // kliknięcia zaraz po załadowaniu strony
    const firstButton = document.querySelector('nazwa_pierwszego_battona');
    const secondButton = document.querySelector('nazwa_drugiego_battona');
    firstButton.click();
    secondButton.click();

    // kliknięcia co jedną sekundę zaraz po załadowaniu strony
    var myInterval = setInterval(function () {
        firstButton.click();
        secondButton.click();
    }, 1000);
});

 

1
komentarz 9 czerwca 2020 przez Rajczaczek Nowicjusz (190 p.)

@VBService, dziękuje za odpowieź ale jak to zrobićwkleić w jakiś program jestem przeciętnym zjadaczem chleba i nie ogarniam xd 

Podobne pytania

–2 głosów
0 odpowiedzi 200 wizyt
pytanie zadane 31 sierpnia 2017 w C i C++ przez Agresorek Początkujący (290 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 221 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 255 wizyt

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,622 komentarzy

61,955 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...