• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Niechciany margines z boku ekranu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
159 wizyt
pytanie zadane 5 czerwca 2020 w HTML i CSS przez WiktroH Mądrala (6,550 p.)
zamknięte 29 czerwca 2020 przez WiktroH

Witam!

Jak widać na zdjęciu mój problem jest taki: na dole ekranu pojawia się poziomy scroll, a po przesunięciu widać przestrzeń, która powstała po prawej stronie. Rozwiązaniem problemu nie jest usunięcie tego scrolla, bo w wersji mobilnej da się to przesunąć. Tutaj jest kod HTML i CSS (strona jest responsywna - ma BootStrapa).

 

HTML

<div id="footer">
				
   <p>Copyright &copy; by Wiktor Hajduk 2020</p>
				
</div>

 

CSS

body
{
	background-image: url(img/tlo.png);
	margin-left: 0;	
	margin-right: 0;
	margin-bottom: 0;
	margin-top: 0;
}

#footer
{
	background-color: gray;
	color: black;
	font-size: 24px;
	font-family: 'Varela Round', sans-serif;
	text-align: center;
	padding: 1px;
	margin-right: 0 !important;
}

 

komentarz zamknięcia: Problem pojawił się przez źle zoptymalizowaną siatkę Bootstrapową. Dziękuję Wszystkim za pomoc.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 29 czerwca 2020 przez _Pita_ Stary wyjadacz (11,410 p.)
Najprawdopodobniej inny element obecny na stronie ma zbyt duży margines lub szerokość (Np. ustawioną na 100vw), fragment kodu który przytoczyłeś nie sprawia, że pojawia się pasek, więc mus być za to odpowiedzialny inny kawałek kodu

PS

Spróbuj bez paddingu na footer, ale tak jak mówiłem nie mam całego kodu więc mogę jedynie zgadywać
–1 głos
odpowiedź 5 czerwca 2020 przez lapa19904 Stary wyjadacz (11,560 p.)
dodaj

* {

margin: 0;

padding: 0;

box-sizing: border-box:

}

Powinno rozwiązać problem, jeśli tak nie będzie to wrzuć to na codepen to tam Ci poprawie

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 123 wizyt
pytanie zadane 2 grudnia 2020 w HTML i CSS przez Mavert Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 222 wizyt
pytanie zadane 26 września 2017 w HTML i CSS przez StanD Użytkownik (930 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 325 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2018 w HTML i CSS przez uszk Użytkownik (630 p.)

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,455 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...