• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Potrzebna porada

Cloud VPS
0 głosów
276 wizyt
pytanie zadane 5 czerwca 2020 w PHP przez patryk241 Użytkownik (700 p.)
Niedawno zacząłem na studiach tworzenie stron internetowych. Dostaliśmy zadanie związane z PHP, mamy stworzyć 5 podstron, każda z 3 artykułami i to nie jest problem, problem mam z częścią gdzie mamy zrobić przycisk do następnej strony i poprzedniej strony. Jak to zrobić w php? Obejrzałem kupe filmików ale wszędzie jest pokazane jak to zrobić na linkach.

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 5 czerwca 2020 przez lapa19904 Stary wyjadacz (11,560 p.)

https://www.udemy.com/course/code-dynamic-websites/

w tym kursie na udemy koleś to dobrze tłumaczy.

+1 głos
odpowiedź 5 czerwca 2020 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
Jeśli przez <button> to musiałbyś użyć JS i obsłużyć event click ale pytanie dlaczego button, z tego co napisałeś nie wynika żadne uzasadnienie dla użycia buttona zamiast linka.
komentarz 5 czerwca 2020 przez patryk241 Użytkownik (700 p.)

To jest treść zadania, może to bardziej wyjaśni o co mi chodzi "Dana jest tablica 15 artykułów. Zaprojektuj stronę, która będzie miała zaimplementowany w sposób dynamiczny podział na podstrony, gdzie na stronie będą jednorazowo 3 artykuły oraz przyciski, aby przejrzeć następną oraz poprzednią stronę"

komentarz 5 czerwca 2020 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
szczerze, to w tej treści zadania widzę tzw. założenia biznesowe + wizualne UX, ma być opcja przekierowania i ma wyglądać jak przycisk, ale nie ma tu założen technicznych, mówiących o sposobie implementacji :) Zrob więc link i ostyluj go aby wyglądał jak przycisk.
0 głosów
odpowiedź 5 czerwca 2020 przez eunstachy Stary wyjadacz (14,180 p.)

Dana jest tablica 15 artykułów. Zaprojektuj stronę, która będzie miała zaimplementowany w sposób dynamiczny podział na podstrony, gdzie na stronie będą jednorazowo 3 artykuły oraz przyciski, aby przejrzeć następną oraz poprzednią stronę

Dla mnie to brzmi jak stworzenie zwykłej strony z listingiem artykułów po 3 na stronę + prosta paginacja z odnośnikami do następnej oraz poprzedniej strony.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 233 wizyt
pytanie zadane 17 lipca 2020 w Python przez patryk241 Użytkownik (700 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 134 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2023 w C i C++ przez Szatronix Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 508 wizyt
pytanie zadane 26 października 2016 w C i C++ przez Latrans666 Nowicjusz (160 p.)

93,455 zapytań

142,449 odpowiedzi

322,719 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...