• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Potrzebna porada

Object Storage Arubacloud
0 głosów
192 wizyt
pytanie zadane 5 czerwca 2020 w PHP przez patryk241 Użytkownik (700 p.)
Niedawno zacząłem na studiach tworzenie stron internetowych. Dostaliśmy zadanie związane z PHP, mamy stworzyć 5 podstron, każda z 3 artykułami i to nie jest problem, problem mam z częścią gdzie mamy zrobić przycisk do następnej strony i poprzedniej strony. Jak to zrobić w php? Obejrzałem kupe filmików ale wszędzie jest pokazane jak to zrobić na linkach.

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 5 czerwca 2020 przez lapa19904 Stary wyjadacz (11,560 p.)

https://www.udemy.com/course/code-dynamic-websites/

w tym kursie na udemy koleś to dobrze tłumaczy.

+1 głos
odpowiedź 5 czerwca 2020 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
Jeśli przez <button> to musiałbyś użyć JS i obsłużyć event click ale pytanie dlaczego button, z tego co napisałeś nie wynika żadne uzasadnienie dla użycia buttona zamiast linka.
komentarz 5 czerwca 2020 przez patryk241 Użytkownik (700 p.)

To jest treść zadania, może to bardziej wyjaśni o co mi chodzi "Dana jest tablica 15 artykułów. Zaprojektuj stronę, która będzie miała zaimplementowany w sposób dynamiczny podział na podstrony, gdzie na stronie będą jednorazowo 3 artykuły oraz przyciski, aby przejrzeć następną oraz poprzednią stronę"

komentarz 5 czerwca 2020 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
szczerze, to w tej treści zadania widzę tzw. założenia biznesowe + wizualne UX, ma być opcja przekierowania i ma wyglądać jak przycisk, ale nie ma tu założen technicznych, mówiących o sposobie implementacji :) Zrob więc link i ostyluj go aby wyglądał jak przycisk.
0 głosów
odpowiedź 5 czerwca 2020 przez eunstachy Stary wyjadacz (14,180 p.)

Dana jest tablica 15 artykułów. Zaprojektuj stronę, która będzie miała zaimplementowany w sposób dynamiczny podział na podstrony, gdzie na stronie będą jednorazowo 3 artykuły oraz przyciski, aby przejrzeć następną oraz poprzednią stronę

Dla mnie to brzmi jak stworzenie zwykłej strony z listingiem artykułów po 3 na stronę + prosta paginacja z odnośnikami do następnej oraz poprzedniej strony.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 115 wizyt
pytanie zadane 17 lipca 2020 w Python przez patryk241 Użytkownik (700 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 99 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2023 w C i C++ przez Szatronix Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 311 wizyt
pytanie zadane 26 października 2016 w C i C++ przez Latrans666 Nowicjusz (160 p.)

92,535 zapytań

141,376 odpowiedzi

319,449 komentarzy

61,920 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...