• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Sztuczna Inteligencja (AI) - Pytania

Cloud VPS
0 głosów
1,010 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2020 w Inne języki przez kondzix_ez Obywatel (1,930 p.)
edycja 30 maja 2020 przez kondzix_ez
Cześć
Mam pytanie czy możliwe jest zrobienie sztucznej inteligencji typu z książki "Felix, Net i Nika Gang Niewidzialnych ludzi". O tym mówię →  https://wiki.fnin.eu/index.php/Manfred
Tylko zamiast mówić, żeby można było się z nim porozumiewać przez pisanie.
1
komentarz 30 maja 2020 przez niezalogowany
Możesz używać normalnego formatowania? Ciężko się to czyta :/

1 odpowiedź

–1 głos
odpowiedź 30 maja 2020 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
oczywiscie. Ale pracowac nad taka sztuczna inteligencja najlepiej w dolinie krzemowej w USA albo z dark army w ROC. No i trzeba sie chowac i kryc bo wszyscy chca ukrasc sztuczna inteligencje co robi $ na gieldzie.
komentarz 30 maja 2020 przez kondzix_ez Obywatel (1,930 p.)
Co prawda każdy by chciał wykraść taką sztuczną inteligencję ale w jakim języku można by było to napisać? I czy do tego trzeba jakiś konkretny program?
Każdy by chciał zarabiać na tym AI ale ja chcę to zrobić do swoich celów w rozszerzeniu swojej wiedzy na temat programowania a stworzenie AI jest moim marzeniem którym chcę spełnić,i chciałbym porozmawiać z maszyną którą sam bym stworzył.
komentarz 30 maja 2020 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
Widze, ze ty na serio...

Wpisz w google projektowanie AI i jedziesz. A to czy bedziesz  z taka rozmawial czy pisal to akurat jest najnijeszy problem. Wystarczy dodac syntezator do pisanego tekstu i po sprawie.

Za to budowa AI to juz zadanie zdecydowanie trudniejsze. Wez sie za cos prostego na start np kolko i krzyrzyk. Potem mozesz rozbudowac to o zczytywanie z tekstow konkretnych danych itd. itp. Potem bedziesz skladal pomysly w calosc i rozwijal za pomoca ML. I tak krok po kroku - ale to dlugaaaaaa droga.

Osobiscie wziolbym sie za cos co moge ukonczyc w przeciagu max pol roku - bo inaczej jest ciezko.
komentarz 3 czerwca 2020 przez kondzix_ez Obywatel (1,930 p.)
Tak chcę zrobić to na serio

Szczerze nie mam pojęcia jak się za to zabrać i nie wiem czego szukać. Jak myślisz ile by kosztowało takie AI?
komentarz 3 czerwca 2020 przez spamator12 Nałogowiec (28,230 p.)
AI - jezeli rzeczywiscie jest AI to raz, ze jest bezcenne, dwa ze jest bardzo grozne.

Ale spokojnie :) Minie jeszcze z kilkanascie lat zanim maszyny beda mialy chodz czesciowa inteligencje a co dopiero mowic o pelnej (bo kryje sie za tym kilka problemow jak swiadomosc, zasilanie, pamiec i kilka innych aspektow).

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 912 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,102 wizyt
pytanie zadane 28 marca 2021 w Python przez janzw4 Bywalec (2,050 p.)
+2 głosów
0 odpowiedzi 1,137 wizyt
pytanie zadane 3 kwietnia 2020 w Python przez kondzix_ez Obywatel (1,930 p.)

93,487 zapytań

142,423 odpowiedzi

322,773 komentarzy

62,908 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...