• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z wirusem

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
114 wizyt
pytanie zadane 27 maja 2020 w Bezpieczeństwo, hacking przez Ventus Użytkownik (520 p.)
Witam przychodzę tutaj z problemem złośliwego wirusa. Na  mój laptop najprawdopodobniej poprzez pobranie czegoś dostał się jakiś wirus. Na początku nie mogłem wyszukiwać nic w internecie wyskakiwał błąd z serwerem proxy. Pogrzebałem coś w ustawieniach internetu w laptopie i zaczęło działać aczkolwiek pojawił się kolejny problem. Gdy włączę przeglądarkę co jakiś czas puszczają się jakieś filmiki muzyka itp. w różnych językach  jakby w tle aczkolwiek nie mam odpalonego żadnego youtube czy innych stron, z których mogłoby to lecieć.  Wszystkie pliki, które ostatnio pobrałem usunąłem oraz programy odinstalowałem laptop wyczyściłem ccleanerem, przeskanowałem również adwcleanerem oraz AVG. Żaden z tych programów nie pomógł.  Wyskakują mi również pewne komunikaty jeden od malwarebytes oraz drugi z wtyczki zmieniającej VPN windscribe. Link do ss:https://www35.zippyshare.com/v/7Eki86ci/file.html   Jakieś pomysły jak to wytępić? Liczę na to, że nie będzie trzeba robić hard resetu. Pozdrawiam. Filmiki z tego jak gra muzyka itd. również mogę dołączyć.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 30 grudnia 2022 przez defałlt juzer Obywatel (1,040 p.)
Możesz używając innego komputera wgrać na pendrive specjalny system live do skanowania, tak zwany rescue disk. W różnych antywirusach występują jako dodatkowa opcja. Tylko wybierz jakiegoś dobrego antywira, a nie np. Avasta.
0 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2022 przez Osse Mądrala (6,030 p.)

A korzystałeś z tego skanera, jeśli nie spróbuj : Eset On-Line

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 1,020 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 77 wizyt
pytanie zadane 15 listopada 2022 w Bezpieczeństwo, hacking przez Kubot Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 70 wizyt
pytanie zadane 17 lutego w Bezpieczeństwo, hacking przez Baal Nowicjusz (240 p.)

90,823 zapytań

139,496 odpowiedzi

313,570 komentarzy

60,317 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...