• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Instalacja Bracketsa na Linux Elementary

0 głosów
161 wizyt
pytanie zadane 25 maja 2020 w Systemy operacyjne, programy przez klikweeb Obywatel (1,480 p.)

Witam serdecznie,

od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem Linuxa Elementary. Udało mi się wszystkie programy zainstalować, które miałem wcześniej na Win10 ale z jednym mam problem. Mianowicie z Bracketsem. Przy próbie instalacji wyskakuje mi to: 

domyślam się że libcurl3 to jakiś brakujący pakiet. Czy mógłby mi ktoś to bardziej wytłumaczyć o co w tym chodzi i jak go pobrać? 

Z góry bardzo dziękuję.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 25 maja 2020 przez pr0way Nałogowiec (41,020 p.)
edycja 25 maja 2020 przez pr0way

Spoko po odpaleniu instalacji brakets'a (zaraz po wywaleniu tego komunikatu) uruchom:

sudo apt install -f

To polecenie doinstaluje brakujące rzeczy i po nim ponownie możesz odpalić instalacje która powinna już przejść.

Poprawka nie doczytałem, problem do znalezienia tutaj:

https://github.com/adobe/brackets/issues/14171

Tam też znajduje się obejście problemu.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,370 wizyt
pytanie zadane 12 marca 2023 w Systemy operacyjne, programy przez Trzyiks Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 513 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2022 w Systemy operacyjne, programy przez Trzyiks Nowicjusz (140 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 837 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2021 w Systemy operacyjne, programy przez Dewidos Początkujący (280 p.)

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,649 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...