• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[HTML] Pojawia się cała struktura na przeglądarce, zamiast wpisanego tekstu.

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
410 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Messi123 Nowicjusz (150 p.)

Witam

mam pewien problem. Próbuję zrobić swoją pierwszą stronkę internetową, natomiast nie działa ona na moich przeglądarkach. Wpisałem 

<!DOCTYPE html>
<html>
  <head>
    <title>aaa</title>
  </head>
  <body>

</body>
  </html>

Ale mimo tego wyświetla mi się cały ten tekst kiedy włączam dokument na przeglądarce. Nie zmienia się w ogóle tytuł strony. Czy ktoś wie co może nie działać? Plik jest zapisany jako index.html

komentarz 22 maja 2020 przez overcq Pasjonat (22,150 p.)
Może ukryte rozszerzenie jest *.txt.
komentarz 22 maja 2020 przez Messi123 Nowicjusz (150 p.)
Jak mogę to sprawdzić?
komentarz 22 maja 2020 przez PanPrezes Obywatel (1,520 p.)
spróbuj użyć "zapisz jako"
komentarz 22 maja 2020 przez Messi123 Nowicjusz (150 p.)
Jeżeli w dokumencie wybieram zapisz jako mam do wyboru tylko .txt, albo "wszystkie pliki"

Próbowałem zrobić to też w Wordzie, ale pomimo zapisania jako dokument HTML przeglądarka wyświetla mi cały ten kod.
nie zmieniaj w miejscu po prawej stronie tylko dopisz do nazwy pliku normalnie html (oczywiście używając zapisz jako)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 22 maja 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)

Pobierz sobie najlepiej program notepad ++ w nim masz opcje zapisz jako wraz z rozszerzeniem html. 

Poza tym Twoja strona nie powinna nic wyświetlić bo masz pusty tag <body>

wg. mnie lepsze jest Visual-Studio Code (trzeba użyć pluginu Live Server jakby ktoś chciał)
komentarz 22 maja 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
zdecydowanie lepsze jest VSC ale kolega dopiero zaczyna przygodę z html. Szkoda na razie czasu na ogarnianie bardziej skomplikowanego ale lepszego narzędzia.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 226 wizyt
0 głosów
5 odpowiedzi 1,653 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 155 wizyt

92,958 zapytań

141,919 odpowiedzi

321,149 komentarzy

62,290 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...