Witajcie, kilka dni temu został najprawdopodobniej skradziony mi telefon samsung galaxy j3. Jestem ogólnie osobą która wmawia sobie różne rzeczy i schizuje i obecnie boje się że osoba która ma mój telefon będzie mnie szantażować, i pozyska dane z mojego telefonu. telefon miał blokade ekranu i było to jedyne zabezpieczenie, w telefonie wyłączone były dane komórkowe. w galerii znajdowały sie różnorakie zdjęcia, niektóre bardzo osobiste, różne screeny haseł, stron na które wchodziłam itp. próbowałam odnależć mój telefon za pomocą konta google lecz nie wyświetla mi się lokalizacja. wchodziłam również na jakąs strone która niby odszuka mój telefon lecz nie pomogła. nie wiem w sumie po co to pisze, pewnie daltego zeby sie komuś wygadać i zasięgnąć porady osob obeznanych w temacie.
czy jest możliwość ominięcia blokady ekranu a przy tym nie usuwania zasobów telefonu( zdjęć, haseł itp)?
czy jeśli telefon ma blokade ekranu to złodziej może np ściągnąć rzeczy które się na nim znajdujaą bez odblokowania go?
jak działa namierzenie telefonu przez adres imei, gdy telefon będzie włączony to będzie możliwość namierzenia go, nawet jeśli ten nie bedzie miał dostępu do internetu?
czy jeśli nie wyświetla mi sie lokalizacja na koncie google mojego telefonu to znaczy ze urządzenie nie jest podłączone do interetu, czy jeśli telefon będzie mieć dostęp do internetu to na koncie google wyświetli mi sie gdzie on jest ?