• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

pomoc za kasiorkę :)

VPS Starter Arubacloud
–4 głosów
239 wizyt
pytanie zadane 17 maja 2020 w Ogłoszenia, zlecenia przez gorgonkowa Obywatel (1,810 p.)
Hejka! :)

Chciałabym kogoś z Was poprosić o pomoc w rozwiązaniu trzech aplikacji z laboratoriów metod numerycznych. Jedna z nich dotyczy całkowania numerycznego, a inne równań liniowych oraz nieliniowych. Każdą z tych aplikacji należy wykonać na przykładzie z pdf'a, czyli na sztywnym, konkretnym wzorze z instrukcji, aby po prostu... aplikacja wyświetlała poprawne wyniki (takie jak w instrukcji). Do całkowania numerycznego również mam częściowo działający kod, ale przez wzgląd na brak czasu już nie mam kiedy tam zajrzeć. Stąd prośba o zleconko :) Co do terminu laboratoriów... pierwsze laboratorium jest do 22 maja, pozostałe dwa do 30 maja.
To oczywiście jedna część. Druga i równie bardzo ważna rzecz... to dokończenie kilku rzeczy w grze 2D w C++/SFML. Ta gierka to przeróbka flappy bird - na projekt, właściwie... udało się ją PRAWIE zrobić, ale... to PRAWIE miała zrobić inna osoba z zespołu... a dokładniej, trzeba zrobić coś takiego:
1) Użyć biblioteki OpenGL jakkolwiek i do czegokolwiek, żeby tylko miał wykładowca podkładkę że ta biblioteka funkcjonuje w kodzie
2) Dorobić do stanu Menu Gry:
- Opcje Gry - Gdzie będzie po prostu narysowane sterowanie, że jest klik myszy i strzałka w górę tylko...
- a jeśli Ci się uda... to włączenie i wyłączenie dźwięku gry (opcjonalnie)
3) Przycisk Wyjście w Menu Gry, oraz przycisk Powrót w stanie Game Over, czyli po skuszeniu
4) I ostatnia rzecz... zrobić tak, żeby poruszanie nie tylko było kliknięciem myszki, tylko też strzałką w górę, żeby sterowanie w opcjach gry na to wskazywało
Termin na zrobienie tej gierki włącznie... to... 22 maja :/ Oczywiście za wszystko chętnie zapłacę... :)

Byłabym wdzięczna za odpowiedź tutaj, lub bardziej na emailu/gg:
email: ppp813@interia.pl
gg: 71097853
1
komentarz 17 maja 2020 przez Asertywny Mądrala (5,430 p.)
Osobiście nie widzę sensu studiowania przy takim podejściu.
komentarz 17 maja 2020 przez gorgonkowa Obywatel (1,810 p.)
Średnią mam 4.8 na studiach, więc to pierwszy przypadek, kiedy naprawdę czegoś potrzebuję.. Po prostu ktoś nie zrobił swojej części, a ja podeślę na koniec rachunek koledze, który się nie wywiązał... Rozumiem, nie jesteś zainteresowany pomocą?
2
komentarz 17 maja 2020 przez profesorek96 Szeryf (91,420 p.)
No i co myślisz że ktoś będzie w pracy patrzył na średnią. Średnia średnią, jednak jeśli ktoś z zespołu nawala to, wy jesteście wszyscy zespołem. Wiec jeśli to jest praca zespołowa to powinni inni członkowie zespołu przejąć jego obowiązki by doprowadzić projekt do końca.
komentarz 17 maja 2020 przez gorgonkowa Obywatel (1,810 p.)
Dokładnie... zgadzam się z Tobą :/ Dlatego jestem może trochę zła, że po prostu wstrzymywał się dwa miesiące z odpowiedzią, a teraz na "cito" zdaję sobie sprawę, że to nie będzie tanie i, czy w ogóle ktokolwiek będzie chętny...

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,416 wizyt
pytanie zadane 13 listopada 2019 w Ogłoszenia, zlecenia przez anomarek Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 1,252 wizyt
pytanie zadane 18 kwietnia 2021 w Python przez Volie Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 161 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2016 w C i C++ przez ka-karola Początkujący (290 p.)

93,018 zapytań

141,984 odpowiedzi

321,282 komentarzy

62,364 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...